Compania CEGIM, producător român de mobilier destinat industriei HoReCa, exportă lunar 3.000 de scaune către piețele de profil din Statele Unite și Canada, unde are ca parteneri unii dintre cei mai importanți jucători din domeniu.

Principala piață de desfacere a mobilierului produs pe platforma de 3.500 de metri pătrați de la Vâlcea o reprezintă SUA și Canada, unde ajunge 60% din producția fabricii, în timp ce comenzile din zona intracomunitară ajung la numai 4%, potrivit unui comunicat de presă.

Încă din 2006 am intrat pe piața nord-americană, iar acum lucrăm cu jucători importanți din SUA și Canada. Am livrat la export peste 80.000 de scaune. Produsele noastre sunt validate internațional. Partenerii noștri apreciază standardele înalte de calitate la care lucrăm și, deși economia globală trece printr-o perioadă foarte dificilă, niciuna dintre comenzile primite înainte de declanșarea pandemiei nu a fost anulată. Am lucrat la capacitate maximă până la finalul lunii aprilie și nu am trimis niciun angajat din fabrică în șomaj tehnic, dar totul a fost pe baza comenzilor pre-criză. După ridicarea stării de urgență au început și clienții noștri să ne contacteze, iar din 15 mai am redeschis și showroom-ul,

Mugur Vișcă, acționarul majoritar al CEGIM

Investiții de 750.000 de euro în 2019

Producătorul din Vâlcea a făcut anul trecut investiții de peste 750.000 de euro, din care 120.000 de euro în showroom-ul de prezentare deschis în luna decembrie, care și-a reluat activitatea în această lună. CEGIM a investit în tehnologie de ultimă generație și în mașini automate de prelucrare a lemnului, accesând de-a lungul timpului cinci proiecte din fonduri europene nerambursabile.

În ultimii doi ani, produsele CEGIM au început să fie din ce în ce mai solicitate și pe piața internă, 36% din totalul comenzilor fiind către clienți locali.

Platforma unde este fabrica de mobilă are o suprafață de 3.500 mp, din care jumătate este ocupată de patru hale de producție, două depozite de materie primă și un depozit de produse finite.

Produsele CEGIM sunt destinate cu precădere industriei HoReCa, de la săli de evenimente și conferințe la restaurante, hoteluri, pensiuni sau saloane de nunți. Gama de produse cuprinde și mobilier pentru exterior, dar numai pentru terase acoperite. Capacitatea de producție este 5.000 de scaune pe lună, iar termenul de livrare a unei comenzi este între două și patru săptămâni.

Anul trecut, compania CEGIM a avut o cifră de afaceri de peste 1,65 milioane de euro, în creștere cu 25% față de 2018, și un număr de 49 de angajați. Înainte de declanșarea pandemiei, producătorul de mobilă miza pe o creștere a afacerilor cu un procent similar, însă în condițiile actuale speră să poată păstra același număr de angajați și o cifră de afaceri egală celei din 2019.

Sursa foto: Facebook Cegim

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri