Un interviu despre industria tutunului în pandemie, cu Timar Lehel, controlor de gestiune în cadrul M.Tabac SRL,realizat de RisCo.

Risco: Cat de afectat a fost businessul M Tabac in cele doua luni de stare de urgenta?
Timar Lehel: Businessul M.Tabac in cele doua luni de stare de urgenta a mers chiar mai bine datorită faptului ca a scazut comertul negru, granitele tarii fiind inchise.

R: Dar segmentul de piata pe care activati?
Timar Lehel: S-a simtit o crestere a vanzarilor de produse din tutun pe o parte datorita faptului ca a scăzut vanzarea acestor produse pe piata neagra iar pe alta parte a crescut cererea la magazinele cu amanuntul preluand cantitatea vanzarilor de la punctele de alimentatie publica.

R: Ati fost nevoiti sa luati masuri precum somajul tehnic pentru angajati?
TL: Am avut un singur caz cu un salariat care a fost pus in somaj tehnic din cauza inchiderii unui centru comercial unde avem un punct de desfacere a produselor din tutun. Unui alt salariat i s-a acordat concediu pentru supravegherea copilului.

R: Cum ati intampinat starea de alerta de la 15 mai?
TL: Nu s-a simtit trecerea de la starea de urgenta la starea de alerta, respectam masurile luate. Suntem optimisti din punct de vedere al businessului si in aceasta perioada.

R: Vi se pare ca au fost bune masurile luate de guvernanti pentru spijinirea economiei?
TL: Mie mi se pare ca din punct de vedere al raspandirii pandemiei au fost bune masurile luate dar pentru sprijinirea economiei au fost prea dastice influentand foarte tare in sens negativ, foarte multe segmente fiind oprite total.

R: Cat de afectata credeti ca va fi economia Romaniei in anul 2020?
Cred ca multe domenii vor fi afectate negativ in anul 2020, mai ales turismul si HORECA.

R: Cand credeti ca isi va economia la normal?
TL: Nu pot sa prognozez revenirea economiei la normal mai ales ca se vorbeste de un nou val de pandemie care poate sa opreasca din nou multe domenii care abia au reusit sa repornească activitatea.

Citește interviu complet pe RisCo.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri