Coronavirus: Kandia închide fabrica și testează toți angajații, după ce mai mulți muncitori au fost confirmați pozitiv

Producătorul de ciocolată Kandia a luat decizia închiderii temporare a fabricii pe care o deține în Capitală, după ce mai mulți angajați au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus. Toți angajații vor fi testați.

Astăzi, a apărut în presă informația potrivit căreia 20 de angajaţi ai fabricii de ciocolată Kandia au fost depistaţi cu coronavirus.

Ca urmare, compania face următoarele precizări:

„Am luat extrem de rapid toate măsurile necesare astfel încât angajații depistați pozitiv să fie izolați la domiciliu, conform protocolului medical actual. În plus, am luat legătura cu autoritățile și am anunțat aceasta situație astfel încât toți contacții direcți ai angajaților depistați pozitiv să fie anunțați și să ne asigurăm că sunt respectate toate regulile de autoizolare. Dorim să menționăm că niciunul dintre angajații depistați pozitiv nu a intrat în contact cu produsele companiei.

Din respect față de procedurile în vigoare și acționând preventiv pentru a limita orice posibilă răspândire a virusului, am decis să închidem momentan fabrica și să testăm toți angajații companiei.

Citeste si:
Românii de la Prego lucrează automatizat prin FamShop
Producătorul român de...

Consumatorii trebuie să știe că toate produsele companiei Kandia sunt sigure, fabrica dispune de linii automate de producție și este certificată anualla standard HIGH LEVEL de companii autorizate în domeniul siguranței alimentare.

Continuăm să dezinfectăm conform procedurilor interne, zilnic, toate spațiile de producție, vestiare, cantine și toaletele folosite de angajații noștri din producție;Igienizăm prin nebulizare toate spatiile de producție și traseele utilizate de angajații noștri din producție.

Încă de la începutul pandemiei am fost încontinuu preocupați de asigurarea unui mediu de lucru și a unui climat de producție care să ofere maxim de siguranță.

În plus, accesul în companie (fabrică și birouri) a fost permis numai pe baza controlului de temperatură. Am modificat fluxurile tehnologice astfel încât să existe o distanță de minim 2 metri între persoane, iar acolo unde nu a fost posibilă distanțarea fizică din cauza procesului tehnologic, au fost instalate bariere impermeabile conform recomandări OMS .

Citeste si:
Cum afectează pandemia Covid-19 afacerile mici? Exemplul Choco Fashion
Ștefan Negoiță, Choco...

Curățenia și dezinfectarea personalului, echipamentelor și mediului au fost practici constante în fabrică. Suplimentar am dotat personalul cu măști de unică folosință, mănuși, viziere, uniforme suplimentare de protecție, atât pe perioada desfășurării activității de producție cât și în timpul transportului între domiciliu și fabrică. Atât pentru fabrică dar și pentru spațiul de birouri, s-au efectuat operațiuni regulate de dezinfectare și sterilizare zilnică cu UV, s-au asigurat substanțe dezinfectante în toate zonele de lucru, materiale sanitare pentru protecție individuală și colectivă.

Nu în ultimul rând, tratăm cu grijă și aspectele administrative în colaborare cu partenerul nostru logistic, care la rândul său a luat măsuri de separare a schimburilor din depozite, de dezinfectare a spațiilor și de dotare a personalului cu echipamente și soluții de protecție, dar și de protejare a șoferilor care livrează în această perioadă inclusiv în zonele cele mai afectate ale României.”

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »



Citește și
Auchan extinde parteneriatul cu Poșta Română pentru livrări la domiciliu
Setari Cookie-uri