ROMAERO şi Sikorsky semnează un memorandum în vederea înfiinţării în România a unui centru regional de întreţinere a elicopterelor

Companiile ROMAERO şi Sikorsky, parte a grupului Lockheed Martin, semnează un Memorandum de Înţelegere, în vederea înfiinţării în România a unui Centru Regional de Echipare şi Întreţinere a Elicopterelor Black Hawk, pentru Europa Centrală.

Conform acordului, România ar urma să găzduiască primul centru regional de echipare şi mentenanţă Black Hawk, scrie Agerpres.

Black Hawk, cel mai răspândit elicopter multi-rol şi multi-misiune din lume, ar urma să fie echipat de ROMAERO atât pentru misiuni militare, cât şi pentru operaţiuni de căutare şi salvare, servicii medicale de urgenţă, comandă şi control sau transport oficial. Elicopterele Black Hawk vor fi livrate pentru finalizare de către ROMAERO din fabrica PZL Mielec, Polonia, cea mai mare capabilitate de producţie a Lockheed Martin din afara SUA.

Semnarea Memorandumului va avea loc în prezenţa ministrului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, ambasadorului Statelor Unite la Bucureşti, E.S. Adrian Zuckerman, adjunctului ambasadorului Poloniei în România, Natalia Piotrowska şi secretarului de stat pentru industria de apărare, Cristian Simu.

Ceremonia se va desfăşura în marja evenimentului "Black Sea and Balkans Security Forum 2020", pe data de 3 septembrie 2020.

Citeste si:
UPDATE Coronavirus 28 octombrie | RECORD ABSOLUT de cazuri noi
UPDATE Coronavirus 28...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri