Compania Arctic donează ventilatoare pentru terapie intensivă spitalelor din județul Dâmbovița

Compania Arctic donează ventilatoare mecanice spitalelor din județul Dâmbovița, ca parte a campaniei de responsabilitate socială „Arctic pentru sănătate”, având ca obiectiv sprijinirea echipelor medicale care luptă împotriva crizei generate de Coronavirus.

Concepute și produse pentru unități de terapie intensivă și reanimare, ventilatoarele mecanice sunt fabricate în conformitate cu standardele internaționale de siguranță și compatibilitate electromagnetică și pot sprijini toate categoriile de pacienți: femei, bărbați, copii și adulți, având o importanță vitală în tratamentul Covid-19.

Arçelik, lider european al industriei de electrocasnice și compania-mamă a Arctic, a produs 5.000 de ventilatoare ATI, fără scop lucrativ, pentru a răspunde cererii interne și internaționale.

Dintre acestea, 2.660 au fost trimise în 21 țări, inclusiv în țări grav afectate, precum Brazilia. Dispozitivele companiei au ajuns și în Somalia, Afghanistan, Azerbaijan, Bangladesh, Emiratele Arabe Unite, Ciad, Daghestan, Ecuador, Kazakhstan, Kirgizstan, Colombia, Libia, Nigeria, Uzbekistan, Romania, Siria, Sudan și Maroc, pentru a sprijini eforturile de tratare a cazurilor din aceste țări.

Ventilatoarele au fost produse în fabrica de electrocasnice Arçelik din Çerkezköy, echipată cu cele mai noi tehnologii digitale, în colaborare cu companii din Turcia, într-un efort colectiv inițiat de Ministerul Industriei și Comerțului și Ministerul Sănătății din Turcia.

Citeste si:
Învățământ industrial 4.0. Arctic investește în perfecționarea...
Arctic lansează Academia de...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Am decis să oferim tot sprijinul nostru serviciilor de sănătate și personalului medical din județul Dâmbovița, unde avem cel mai important centru de producție din Uniunea Europeană. Solidaritatea este lucrul de care avem cea mai mare nevoie în această perioadă.

Murat Buyukerk, Chief Executive Officer Arctic

Această donație face parte din campania de responsabilitate socială a companiei, „Arctic pentru sănătate”, prin care compania Arctic evaluează în permanență posibilitatea adoptării unor măsuri și acțiuni prin care să contribuie la efortul comun al societății în lupta împotriva COVID-19.

În baza colaborării cu Crucea Roșie Română și cu Federația Solidaritatea Sanitară din România, compania a donat peste 1.300 de electrocasnice, contribuind la dotarea a peste 90 de spitale și servicii de ambulanță cu produse necesare personalului medical și pacienților.

Citeste si:
COVID| Schimb de experiență pentru medicii din Brașov, la un spital...
O echipă medicală din Brașov...

De asemenea, implicarea companiei în limitarea efectelor virusului a inclus, în aprilie 2020, lansarea unei mișcări de solidaritate numită „Respect pentru linia întâi!”, cu scopul de a arăta recunoștință și apreciere pentru acei profesioniști din prima linie în lupta cu Covid-19.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri