În plină pandemie de COVID-19, Arctic, unul din cei mai importanți jucători din industria de electrocasnice din România, investește într-un program de educație dedicat angajaților companiei, care vor putea participa la cursuri online pe teme tehnice actuale, potrivit unui anunț venit din partea companiei.

Academia TechPro este un proiect dezvoltat în colaborare cu Universitatea Koç din Turcia și Universitatea Valahia din Târgoviște, iar metodologia se bazează pe o experienţă de învăţare şi dezvoltare specifică, similară unei academii. Profesorii sunt cadre didactice care predau în cele două universități partenere, iar cursurile vor fi susținute exclusiv online.

„Suntem încântați să implicăm echipele Arçelik România în programele noastre online, predate de către departamentul nostru de formare și dezvoltare în management. Cu un conținut orientat către afaceri, Academia TechPro are un rol semnificativ în transpunerea cunoștințelor și a experienței academice în practica de afaceri. Toate cursurile noastre sunt construite într-o abordare holistică, prin combinarea cercetărilor, studiilor de caz și a discuțiilor, iar toți participanții la curs găsesc o oportunitate excelentă de a afla evoluțiile recente în tehnologie și inginerie de la academicienii noștri de renume., a declarat Profesor İrșadi Aksun, Vicepreședinte Cercetare și Dezvoltare, Universitatea Koç.

Cine sunt primii beneficiari ai cursurilor

Primii beneficiari ai cursurilor academiei vor fi aproximativ 140 de angajați cu profil tehnic ai companiei Arctic: manageri, specialiști și experți din cele două fabrici și din departamentul de aprovizionare. Planul de învățământ al Academiei TechPro este adaptat nevoilor angajaților Arctic, iar temele abordate pun accentul pe cele mai recente inovații tehnologice și procese de automatizare, care stau la baza principiilor Industry 4.0 – a patra revoluție industrială. Cursurile vor începe cu grupa de management, la jumătatea lunii septembrie, și vor fi predate în limba engleză de către profesori ai Universității Koç. Acestea se vor derula online, în intervalul 15-25 septembrie. Cursurile dedicate specialiștilor și experților tehnici vor fi susținute în luna noiembrie și vor fi predate, în limba română, de către profesori ai Universității Valahia.

„Lansarea Academiei TechPro reprezintă încă o dovadă a preocupării noastre pentru dezvoltarea profesională a angajaților, educația fiind, de altfel, una dintre prioritățile companiei noastre. Susțin astfel de demersuri dedicate specializării oamenilor, care le oferă o adevărată experiență de învățare și, totodată, asigură contribuția acestora la dezvoltarea sectoarelor competitive ale României în contextul economic actual”, a declarat Murat Büyükerk, Chief Executive Officer Arctic.

“Contextul de piață foarte competitiv ne provoacă în permanență să gândim noi programe care să susțină relația dintre dezvoltarea profesională a angajaților și mediul de afaceri. Ne-am concentrat în ultimii ani pe acțiuni consolidate și adaptate nevoilor angajaților noștri, iar rezultatele sunt vizibile, astăzi aflându-ne pe primul loc în topul celor mai buni angajatori din producție, din sud-vestul României”, a declarat Maria Tătaru, HR Director Arctic.

Academia a luat naștere ca o extindere a parteneriatului pe care grupul Arçelik îl are cu Universitatea Koç din Turcia și își propune să fie o inițiativă pe termen lung, spun reprezentanții companiei.

“Noi tehnologii de fabricație, materiale inteligente, soluții de automatizare și linii de fabricație moderne, tehnologii care răspund unor condiții multiple și schimbări dinamice ale procesului de fabricație, digitizare, baze de date complexe și decizii în timp real – sunt câteva din provocările pe care le vom dezbate în cadrul TechPro Academy. Ne onorează să fim parte din revoluția industrială 4.0, alături de Arctic, și să începem, astfel, o nouă etapă din colaborarea de circa 15 ani dintre Arctic și Universitatea Valahia din Targoviște”, a declarat Conf.dr.ing. Henri-George Coandă Prorector – Învățământ și Asigurarea Calității, Universitatea Valahia – Targoviște.

Sursa foto: Facebook/ Electrocasnice Arctic

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri