Investiții de milioane de euro în modernizarea combinatulului siderurgic Donalam

Donalam investește peste 11 milioane de euro în modernizarea laminorului din cadrul combinatului siderurgic din Călărași, tehnologie care o va înlocui pe cea veche din anii ’70-’80.

Investiția va ajuta la reducerea de până la 40% a emisiilor de carbon asociate producției și la creșterea competitivității barelor din oțel realizate în România. Tehnologia permite creșterea competitivității produselor din oțel realizate la Călărași, prin importarea materiei prime din Germania și realizarea laminării și finisării în România. Investiția va fi realizată din fonduri proprii și se estimează să fie finalizată până în 2022.

Noul echipament va consta într-un cuptor de încălzire, instalații electrice și un sistem de tratare cu apă, cu o capacitate de producție de 120 t/h. Acesta dispune de flexibilitate ridicată pentru fabricarea profilelor rotunde și pătrate, prin procedeul de turnare continuă sau sub formă de bare, cu diametru de până la 700 mm, respectiv latura de până la 500 mm.

Donalam vrea să investească peste 100 milioane euro

„Pe lângă investiția de 11,3 milioane euro, analizăm o investiție mult mai amplă, de peste 100 milioane euro care să schimbe paradigma industriei siderurgice, considerată foarte mult timp, extrem de poluantă”, a declarat Carlo Beltrame (foto), CEO Donalam Călărași.

Potrivit reprezentanților companiei, Donalam își propune ca în câtiva ani să devină unul dintre cele mai „verzi” combinate siderurgice din Europa.

Citeste si:
CORONAVIRUS | Cum s-a schimbat viața unui italian cu afaceri în...
CORONAVIRUS | Cum s-a...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Recent, Donalam a finalizat o investiție în valoare de 4 milioane euro, într-un echipament special de tratare a barelor de oțel.
În 2019, compania a obținut o cifră de afaceri de 78 milioane euro și un nivel al vânzărilor de 110,000 tone. Având în vedere ciclicitatea pieței metalurgice la nivel internațional, obiectivul pentru 2020 este menținerea cotei pe piața europeană, prin identificarea de noi nișe de business. Societatea are în prezent 270 de angajați.

Donalam, cu sediul în Călărași, este unul dintre principalii jucători din industria barelor din oţel laminate la cald din Europa. Compania a fost înfiinţată de către AFV Beltrame Group în 2006, iar un an mai târziu, în 2007, a achiziționat un laminor pe platforma fostului combinat siderurgic Siderca, de la Tenaris.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »



Setari Cookie-uri