Gradul de poluare al planetei a început să afecteze din ce în ce mai mult calitatea vieții locuitorilor. Acum avem deciziile în propriile mâini și este de datoria noastră să alegem chibzuit – rămânem în ignoranță sau adoptăm un stil de viață care să ajute la protejarea planetei? Pungescu, liderul de piață în domeniul pungilor biodegradabile a ales cea de-a doua variantă. Iar cultura companiei este transmisă tuturor clienților și tuturor celor care vor să opteze pentru alegeri mai sănătoase, atât pentru oameni, cât și pentru mediu.

Cine este Pungescu?

Pungescu este o companie cu renume în domeniul pungilor personalizate din România. Cu peste 1000 de clienți periodici Pungescu stabilește noi tendințe și ridică standardele pe piața ambalajelor.

Aceștia se află printre cei mai mari producători de pungi personalizate din România. De anul acesta au început să exporte pungi biodegradabile chiar și în Austria, Germania și Spania.

Serii de minim 5000 și până la milioane de bucăți de pungi biodegradabile sunt produse de către compania Pungescu lunar. Este vorba de cele mai folosite pungi biodegradabile, cele tip maieu, dar și pungi biodegradabile sub alte forme, cunoscute de toată lumea și folosite în zeci de industrii – de la farmacii la restaurante și super- sau chiar hypermarket-uri.

Aceasta a fost chiar una dintre primele companii care s-au adaptat noii legislații din 2019. Manager-ul Pungescu, Simion Octavian, spune că s-au adaptat legislației europene și românești prin începerea producției de pungi biodegradabile și compostabile cât de repede a fost posibil. ”Pungile respectă standardul European EN13432. Toate produsele noastre sunt testate TUV și au certificate care atestă acest lucru.”, adaugă el.

Pungile biodegradabile și pungile compostabile care alcătuiesc oferta Pungescu sunt produse din granulă BIO, din resurse regenerabile produse în Germania. Care este piața pentru aceste pungi biodegradabile? Una extrem de diversă și de avantajoasă! Simion Octavian clarifică: ”În prezent producem pungi biodegradabile și compostabile atât pentru piața internă, cât și pentru cea externă. Avem clienți de la supermarket-uri, de la farmacii sau chiar restaurante care folosesc pungile pentru livrări, un serviciu din ce în ce mai solicitat în ultimul timp.” Chiar dacă sunt biodegradabile, aceste pungi sunt chiar mai rezistente și mai avantajoase decât pungile clasice din plastic.

Grupul din spatele brand-ului de succes Pungescu are o cifră de afaceri de peste 9 milioane de euro în 2019. ”Obiectivul nostru este să depășim 12 milioane în 2020”, ne spun ei.

La momentul de față dețin recordul pozitiv în executarea și livrarea comenzilor de sacoșe personalizate. Comenzile ferme plasate la Pungescu pot fi onorate în doar 2-3 zile!

Trecerea de la plastic la biodegradabil

Misiunea companiei Pungescu nu este doar aceea de a produce cele mai calitative sacoșe personalizate de pe piața din România. Misiunea lor este de a îndemna și de a convinge clienții și consumatorii finali spre un consum mai responsabil și la un comportament înclinat spre reciclare.

Și se pricep de minune să stea aproape de clienții lor, răspândindu-și misiunea și viziunea acolo unde se întâmplă totul acum: în mediul online. Au pășit ei spre clienții lor, le-au întâmpinat nevoile și le-au oferit soluții avantajoase pentru probleme de actualitate – consumul excesiv de plastic și poluarea planetei rezultată în urma acestuia. ”Am trecut în online odată cu clienții noștri. Suntem pe site-ul pungescu.ro pentru comenzi de pungi biodegradabile, dar și pe canalele de socializare.”, susține Simion Octavian.

”Prin reciclare se poate închide un lanț de consum de plastic. Iar printr-o bună educare a consumatorilor putem deschide noi uși spre comportamente eco-friendly”, adaugă acesta, punând accentul pe importanța reciclării și aducându-ne aminte de misiunea Pungescu. Compania nu doar că produce și comercializează cele mai calitative pungi biodegradabile și sacoșe personalizate din țară. Mai mult, aceștia susțin și încurajează reciclarea și un stil de viață prietenos cu natura pentru a ne proteja mediul înconjurător. Pentru a ne proteja pe noi, într-un final, și pentru a ne spori calitatea și siguranța vieții.

Acum, când sănătatea și calitatea vieții devin preocupări din ce în ce mai populare, Pungescu oferă o alternativă mult mai prietenoasă pentru pungile din plastic. Motto-ul lor este ”Pungescu, prieten cu Natura”, iar Simion Octavian, manager-ul, adaugă faptul că ”Acest motto ne definește atât pe noi, cât și pe clienții noștri.”

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri