Combinatul siderurgic Donalam din Călăraşi intenţionează să îşi acopere un posibil deficit de capital de lucru printr-un împrumut în valoare de cinci milioane de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), informează un comunicat de presă al instituţiei financiare internaţionale, preluat de Agerpres.

Donalam, cu sediul în Călăraşi, este unul dintre principalii jucători din industria barelor din oţel laminat la cald din Europa. Compania a fost înfiinţată de grupul italian AFV Beltrame Group în 2006, iar un an mai târziu, în 2007, a achiziţionat un laminor pe platforma fostului combinat siderurgic Siderca, de la Tenaris. Cu peste 270 de angajaţi şi aproximativ 110.000 tone de bare de oţel vândute anual, Donalam a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 78 milioane de euro.

Combinatul siderurgic Donalam din Călăraşi va utiliza împrumutul pe doi ani acordat de BERD pentru a-şi finanţa necesităţile de capital de lucru şi a acoperi deficitul de lichiditate provocat de pandemia de Covid-19.

BERD a furnizat anterior o finanţare de patru milioane de dolari pentru investiţii la combinatul siderurgic Donalam din Călăraşi.

În România, unde BERD este un investitor major, Banca se concentrează asupra finanţării infrastructurii, creşterea productivităţii şi consolidarea sectorului financiar. Până în prezent, BERD a investit 8,8 miliarde de euro în economia ţării prin 449 de proiecte.

Sursa foto: Facebook/ Donalam Călărași

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri