Kaufland dezvoltă primul program agricol pentru carne de porc românească
Kaufland lansează „Porc născut și crescut 100% în România”, primul program agricol pentru carne de porc românească, prin care fermele de porci sunt sprijinite să adere la standarde superioare de bunăstare a animalelor.
De la lansarea primei etape a programului, în 2017, Kaufland a sprijinit în toți acești ani dezvoltarea fermelor de porci, pentru a putea oferi în magazine carne 100% românească, de la porci născuți, crescuți în România, dar și hrăniți cu cereale din România.
În prezent, în toate magazinele Kaufland este livrată săptămânal carne proaspătă de porc ce provine de la peste 5.000 de porci născuți și crescuți în România.
Demersul, început acum 3 ani, vine ca răspuns la faptul că 60% din carnea de porc din România provenea din import. Creșterea producției interne aduce beneficii economiei și agriculturii românești, ce nu va mai depinde de importuri, aspect cu atât mai important în această perioadă.
Carnea de porc românească se găsește pe raft sub denumirea Raftul Românesc și conține 25 produse din porc crescute în România. Progamul include șapte ferme, grupate în Cooperativa Agricolă Siliștea Producție Suine, ce furnizează carne proaspătă de porc în magazinele Kaufland România, în volum de peste 2.000 de porci pe săptămână.
„Ne propunem ca până în 2022 să ajungem la 4.000 porci pe săptămână, în total de 210.000 porci anual astfel încât carnea din Raftul Românesc sa fie 100% provenita din acest program”, spune Valer Hancaş, director comunicare şi corporate affairs Kaufland România.
Retailerul introduce în ferme un model de dezvoltare a agriculturii și bunăstării animalelor în lanțul de aprovizionare cu carne de porc, pe 4 paliere: