IKEA încheie colaborarea cu un furnizor de lemn din China

IKEA încheie colaborarea cu un furnizor din China după ce a descoperit documente falsificate legate de originea lemnului în perioada septembrie 2019 – octombrie 2020. De asemenea, compania a oprit vânzările produselor afectate în 57 de piețe în care acele produse erau disponibile.

„În calitate de mare consumator de lemn, tratăm cu seriozitate responsabilitățile noastre sociale și de mediu. Pentru a asigura legalitatea lemnului folosit, lucrăm cu cele mai înalte standarde disponibile din industrie, efectuând aproximativ 200 de controale de audit în fiecare an. Datorită acestui sistem am reușit să detectăm lemnul care nu poate fi urmărit și să reacționăm rapid”, transmite IKEA.

Compania lucrează în toată lumea cu aproximativ 1.000 de furnizori de mobilă. „Avem încredere deplină în aceștia. Cu toate acestea, dacă găsim nereguli, toată lumea va fi tratată în același mod. Nu vom ezita să încheiem colaborarea sau să luăm măsuri legale”, spun reprezentanții companiei.

În conformitate cu angajamentele IKEA pe termen lung legate de sustenabilitate, compania își sporește eforturile pentru a consolida, în mod proactiv, cerințele pe întregul lanț de aprovizionare cu lemn. De asemenea, retailerul își va colabora experți în domeniu pentru a ajuta în abordarea la nivel de industrie a problemei dezvoltării managementului forestier responsabil la nivel global.

Citeste si:
Ikea renunţă la catalogul anual, deoarece cumpărătorii se mută pe...
Ikea renunţă la catalogul...
Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri