Giulio Bertola a fost ales Vicepreședinte și delegat pentru sănătate în cadrul Federației Patronale Confindustria Est Europa 2020-2024

Giulio Bertola, Președintele Confindustria România a fost ales Vicepreședinte al Confindustria Est Europa și delegat pentru Sănătate și Filiera Industrială a Sănătății. O delegare destul de sensibilă și strategică pentru întregul sistem Confindustria, datorită actualului scenariu al pandemiei care a evoluat diferit de la stat la stat.

Angajamentul noului Vicepreședinte nu este chiar unul obișnuit, deoarece Federația Confindustria Est Europa reprezintă 11 structuri internaționale ale sistemului Confindustria: Albania, Belarus, Bosnia Herțegovina, Bulgaria, Macedonia de Nord, Muntenegru, Polonia, România, Serbia, Slovenia, Ucraina, precum și alte țări aflate în curs de aderare, precum Ungaria, în următoarele zile.

Această delegare nu numai pentru sănătate, ci și pentru Filiera Industrială a Sănătății, se dovedește a fi cu adevărat amplă și complexă, o dovadă de încredere din partea Confindustria Italia și a doamnei președinte Confindustria Est Europa, Maria Luisa Meroni, față de președintele Bertola pentru angajamentul său din ultimii ani în sectorul sănătății și pentru autoritatea arătată în ultimele luni în gestionarea situației dificile pentru sănătate care a implicat antreprenori și societăți.
Amintim cu această ocazie, internaționalizarea în domeniul sănătății prin promovarea în România în 2018 a sistemului Mutua MBA. De menționat însă și dialogul strâns și incisiv cu ministrul italian al sănătății Roberto Speranza, pe tema circulației persoanelor între cele două țări. Mai mult, în ultimul decret, Italia a adoptat recent exact procedurile de intrare din România propuse și solicitate în mod repetat către Guvernul italian, de către Președinția Confindustria România, începând cu luna mai a anului trecut.

Dar care au fost elementele strategice decisive ce au determinat Confindustria România să dobândească autoritatea extraordinară și credibilitatea din ultimul an?
Pentru cei mai atenți analiști, nu există nicio îndoială, viziunea și capacitatea președintelui Bertola de a reuni în cadrul unui proiect unic principalele forțe ale României, realizând primul “case history” din Europa de Est, în care entități aflate adesea în conflict unele cu celelalte, s-au unit, depășind divergențele, pentru a proteja cel mai de preț bun, persoanele.

O bună practică, deja definită drept istorică, care cu siguranță nu a trecut neobservată de liderii industriali și sindicali din Italia.

Citeste si:
Ciolacu: Sunt convins că anul acesta vom reuşi să învingem...
Ciolacu: Sunt convins că anul...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri