Aker Yards, unul dintre cei mai mari cinci producatori mondiali de nave, va construi in Romania, pentru o companie scotiana, corpurile a doua nave de aprovizionare a petrolierelor cu combustibil, a anuntat producatorul.

Gulf Offshore NS Ltd. din Scotia va plati 64 milioane de euro pentru constructia celor doua nave, potrivit comunicatului Aker Yards. Navele de aprovizionare pentru platformele petroliere vor fi livrate beneficiarului in ultimul trimestru din 2009 si al doilea trimestru din 2010, informeaza NewsIn.

Motorul si celelalte echipamente ale vaselor vor fi adaugate la santierele din Norvegia ale companiei. Navele vor avea 86 metri lungime, o capacitate de incarcare de 4.850 tone si vor fi dotate cu sisteme de pozitionare dinamica si propulsie diesel electrica. Pana acum, Gulf Offshore a fost implicata in peste 30 de contracte cu compania norvegiana.

Aker e prezenta la Braila din 2003, dupa ce a preluat compania norvegiana Scandinor, care detinea in acel moment santierul dunarean. Aker detine si santierul naval de la Tulcea, cumparat in urma cu sapte ani de la statul roman.

Aker Yards este un grup norvegian specializat in constructia de petroliere, nave de croaziera, feriboturi si nave de transport marfa. Compania are peste 20.000 de angajati la 17 santiere navale din Brazilia, Franta, Finlanda, Germania, Norvegia, Romania si Ucraina. Actionarul majoritar al Aker Yards este Aker Group care desfasoara activitati in domeniul petrolier si al pescuitului.


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si