28 Martie 2007

Aker va construi in Romania o nava pentru norvegienii de la GDV Shipping

Aker Yards ASA, unul dintre cei mai mari cinci producatori mondiali de nave, va construi, in Romania, corpul unei nave de aprovizionare a petrolierelor cu combustibilpentru compania norvegiana GDV Shipping, care va plati 49 milioane euro.

Nava de aprovizionare pentru platformele petroliere va fi livrata beneficiarului in ultimul trimestru din 2009. Motorul si celelalte echipamente ale vasului vor fi adaugate la santierele din Norvegia ale companiei. Nava va avea 94,9 metri lungime si o capacitate de incarcare de 4.400 tone. Contractul include o optiune pentru inca o nava, similara cu prima, ce ar urma sa fie livrata in al doilea trimestru din 2010. Pana acum, Aker a livrat sau are in constructie 28 de nave cu design propriu.

Aker e prezenta la Braila din 2003, dupa ce a preluat compania norvegiana Scandinor, care detinea in acel moment santierul dunarean. Aker detine si santierul naval de la Tulcea, cumparat in urma cu sapte ani de la statul roman.

Aker Yards este un grup norvegian specializat in constructia de petroliere, nave de croaziera, feriboturi si nave de transport marfa. Compania are peste 20.000 de angajati la 17 santiere navale din Brazilia, Franta, Finlanda, Germania, Norvegia, Romania si Ucraina. Actionarul majoritar al Aker Yards este Aker Group care desfasoara activitati in domeniul petrolier si al pescuitului.

Benficiarul contractului, GDV Shipping, opereaza din patru porturi situate in sudul Norvegiei si furnizeaza servicii de aprovizionare pentru diversi operatori navali, servicii de tranzit vamal, aranjamente de calatorie, servicii portuare si altele.



Citeste si