OMV Petrom a obţinut licenţa pentru comercializarea de gaze naturale lichefiate, diversificându-şi astfel activităţile pe piaţa de comercializare a gazelor şi a produselor conexe.

GNL (gazul natural lichefiat) oferă o alternativă de mobilitate mai curată, cu până la 15% emisii de CO2 mai scăzute, 50% mai puţine emisii de oxid de azot şi 50% reducere a zgomotului în comparaţie cu camioanele diesel, potrivit Agerpres.

"Intrarea OMV Petrom pe această piaţă este o evoluţie firească. Credem că gazele naturale au un rol esenţial în tranziţia energetică a României, mai ales în condiţiile în care putem accesa aceste resurse. Gazele naturale au multiple aplicaţii în producţia de electricitate, în transport şi în industrie, putând contribui, în acelaşi timp, atât la reducerea emisiilor, cât şi la consolidarea securităţii energetice. Iar gazele naturale lichefiate reprezintă o soluţie mai curată pentru mobilitate", a declarat Franck Neel, membru al directoratului OMV Petrom responsabil pentru activitatea Downstream Gas.

Gazele naturale, prin lichefiere, pot fi stocate şi transportate în siguranţă pe distanţe foarte lungi, cu un grad crescut de eficienţă economică şi energetică.

Gazele naturale lichefiate pot fi folosite în sectorul mobilităţii, oferind o alternativă la combustibilii convenţionali, cu până la 15% emisii de CO2 mai scăzute, 50% mai puţine emisii de oxid de azot şi 50% reducere a zgomotului în comparaţie cu camioanele diesel.

De asemenea, gazele naturale lichefiate sunt o soluţie pentru alimentarea zonelor care nu sunt conectate la reţelele de gaze naturale.

În ceea ce priveşte aplicaţiile industriale, gazele naturale lichefiate pot fi utilizate ca sursă energetică, oferind un plus de eficienţă şi operabilitate.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri