Celula anti-criză Rompetrol continuă să ofere sprijin autorităților și partenerilor, precum și pentru reducerea impactului pe plan intern al incendiului de la Petromidia. La nivelul rafinăriei, s-a stabilit o echipă de specialiști care, împreună cu autoritățile de resort vor stabili cauzele acestui incident. În același timp, se va realiza și o analiză a impactului asupra proceselor tehnologice, pentru o imagine clară și o predictibilitate în ceea ce privește repornirea instalațiilor din rafinărie.

Încă de la începutul incidentului, tot personalul a fost evacuat în siguranță, stabilindu-se un traseu și o zonă strictă, doar pentru accesul și intervenția echipelor de intervenție. De asemenea, procesele operaționale din rafinărie au fost oprite, sistemele de ventilație au fost pornite, pentru a elimina orice altă sursă care ar fi putut duce la propagarea incendiului.

Compania va continua să asigure livrarea de carburanți pentru stațiile Rompetrol din România și regiunea Mării Negre.

Monitorizările făcute de autoritățile de mediu au relevat faptul că nu au fost depășite valorile limită, nefiind afectate zonele populate din apropierea rafinăriei (orașul Năvodari, comuna Corbu și stațiunile turistice din zona limitrofă).

În momentul izbucnirii incendiului, în zona instalației de hidrofinare petrol motorină (HPM) se aflau cinci angajați Rompetrol Rafinare. Compania depune toate eforturile necesare pentru ca cei afectați să beneficieze de cele mai bune condiții de spitalizare și tratament al rănilor.

În funcție de procedurile medicale și situația colegilor, analizăm și posibilitatea ca aceștia să fie transportați în unități specializate din afara țării, cu sprijinul companiei și al autorităților. Totodată, departamentul de resurse umane este în contact direct cu familiile celor afectați.

Sursa foto: ISU Constanța/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri