Compania americană Reinke Manufacturing, specializată în sisteme și tehnologii de irigații, își extinde activitătea din România. Prin noile inițiative și transferul de tehnologie, compania vrea să contribuie la modernizarea agriculturii locale, în completarea celei mai importante investiții Reinke de până acum: un depozit de pivoți și sisteme liniare din țară, ce deservește, atât România, cât și sud-estul Europei.

Depozitul Reinke de la Constanța a fost inaugurat în primăvara anului 2020. Fermierii vor putea avea acces la echipamentele necesare și beneficia de servicii complete, de la proiectare și până la instalare și suport tehnic. Depozitul de pivoţi şi sisteme liniare pentru irigaţii are în prezent produse pentru 30-40 de sisteme de irigaţii.

„Motivul pentru care am ales să intrăm în urmă cu câtiva ani pe piața din România este prezența portului din Constanța, care este un factor important în ceea ce privește aprovizionarea de materiale”, a afirmat Chris Roth, Președintele Reinke la nivel global, într-o conferință de presă.

Tehnologia Reinke susține valorificarea inteligentă a resurselor naturale, minimizează impactul negativ asupra mediului, conservând în același timp energia și resursele naturale.

Soluțiile Reinke includ tehnologii precum controlul prin GPS, acționarea de la distanță prin Cloud sau integrarea de echipamente suplimentare, cum ar fi sistemele de fertirigare, stații meteo sau senzori de sol.

Echipamentele Reinke sunt distribuite în România de către BNY Holding, companie ce are ca obiect principal de activitate implementarea sistemelor de irigație de tip pivot.

Ce planuri de viitor are Reinke în România

În ceea ce privește investițiile pentru viitor, reprezentanții companiei spun că vor să mărească anul acesta echipa de la 35 de angajați la circa 50 de persoane deoarece există în continuare o cerință în zona de irigații.

„Anul acesta vom mări echipa, vom ajunge la peste 50 de oameni. Ultimii 10 ani au schimbat perspectiva fermierilor pentru că au fost perioade de secetă în anumite zone. Anul trecut a fost un an culminant pentru că am avut o secetă pedologică. Fermierii au înțeles că un sistem de irigații pe o anumită suprafață le poate asigura o predictibilitate financiară și o stabilitate mai bună. Nevoia i-a învățat să își schimbe percepția”, a precizat Dragoş Zainea, manager al BNY Holding.

Acesta spune că România este încă la început, iar sistemul de irigații și infrastructură are încă nevoie de investiții masive.

Reinke Manufacturing a fost fondată în 1954 şi este prezentă în 42 de ţări. Reinke este prezent în România prin BNY Holding, companie care are ca obiect principal de activitate implementarea sistemelor de irigatie de tip pivot, în 2018, iar în 2019 Reinke a deschis prima facilitate de depozitare în Constanța.

Sursa foto: Reinke

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri