O cerere de brevet americană sesizată de Apple Insider sugerează că gigantul tehnologic cercetează „device-urile de transmitere prin senzori capacitivi”. Aceste device-uri – butoanele – vor deveni „adâncituri invizibile luminate” care apar când sunt atinse și dispar când nu sunt folosite.

Această nouă abordare se anunță a fi atrăgătoare și va adăuga, cu certitudine, ceva eleganță dacă va fi aplicată pe noile iPhone-uri. Marea întrebare este dacă o funcție ca aceasta va face parte din următorul format al iPhone, sau dacă va trebui să așteptăm până în 2022 sau chiar mai târziu pentru ca Apple să o integreze. Însă noua caracteristică nu este un concept cu totul extraordinar, și s-ar potrivi cu celelalte posibile schimbări ale Apple pentru următoarele iPhone-uri, potrivit cnet.com.

Apple deja a renunțat la mufa pentru căști odată cu iPhone 7 încă din 2016, și zvonurile sugerează că s-ar putea renunța și la mufa Lightning (prin care se smartphone-urile Apple se încarcă sau se conectează la PC-uri). Dacă iPhone 13 renunță la mufa Lightning și va opta pentru încărcarea wirless, ar deveni primul telefon mobil produs de Apple care va funcționa în întregime fără ajutorul cablurilor.

Desigur că această cerere de brevet ar putea fi asociată cu un total alt produs decât iPhone. La urma urmei, multe dintre cele gândite în prealabil despre cum va arăta următorul model scos de Apple sun t doar presupuneri, a mai afirmat publicația citată. Chiar și numele produsului este incert. Un singur lucru este limpede: toate vor ieși la iveală la următorul eveniment de lansare al Apple, care este probabil să se țină în septembrie anul acesta.

Sursa foto: Apple

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Filip Bodoc
Filip este preocupat de feluritele tipuri de limbaj și de modul în care acestea însoțesc și determină legăturile indivizilor și ale comunităților și obișnuiește să își finalizeze observațiile scriind. Absolvent al Facultății de Istorie a Universității din București și specializat pe Relații Internaționale, el consideră că instituțiile de pe teritoriul unui stat – și mai cu seamă cele economice – sunt într-o strânsă întrepătrundere cu...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri