Încălzirea globală, degradarea mediului înconjurător și epuizarea resurselor sunt, fără îndoială, printre cele mai mari provocări ale erei noastre.

Acest lucru este confirmat și de un sondaj Eurobarometru, a cărui rezultate au fost comunicate la începutul lunii iulie.

Potrivit acestuia, 9 din 10 respondenți consideră că schimbările climatice reprezintă cea mai gravă problemă cu care ne confruntăm. Mai mult, 90% dintre europeni sunt de părere că emisiile de gaze cu efect de seră ar trebui reduse la minimum, iar celelalte tipuri de emisii ar trebui compensate astfel încât Europa să poată deveni neutră din punct de vedere al climei până în 2050.

Astfel, trecerea la o societate mai sustenabilă este o necesitate, iar adevăratul progres presupune eforturi permanente pentru a crea condițiile economice, de mediu și sociale care permit oamenilor și comunităților să prospere.

În acest context, Holcim România a lansat un nou model de business, ECONCEPT. Centrat în jurul sustenabilității, acest nou model de colaborare propune o serie integrată de produse și soluții ECO, prin intermediul cărora compania își propune să accelereze tranziția către un mediu construi mai verde.

ECONCEPT este realizat în linie cu Angajamentul “Net-Zero”, asumat la nivel internațional de Grupul Holcim, prin care se dorește reducerea emisiilor de CO2 cu 20% până în 2030 și limitarea încălzirii globale la 1,5 grade Celsius.

Bazat pe obiective clare de sustenabilitate, noul model de colaborare include trei piloni:

  • ECO Soluții (produse și soluții ecologice, cu conținut scăzut de carbon);
  • ECO Servicii (instrumente și servicii de consultanță pentru construirea proiectelor durabile);
  • ECO Scor (evaluări și certificări care susțin performanțele climatice ale portofoliului local).

În această direcție, începând din primăvară, Holcim România a lansat o serie de soluții prin intermediul cărora să accelereze tranziția către un mediu construit mai verde. Printre acestea se numără: ECOPact - prima gamă de betoane verzi din industrie, cu emisii de CO2 reduse cu peste 30% și ECOPlanet, cimentul verde, cu peste 40% reducere de emisii de CO2 și mai mult de 30% materiale reciclate.

Holcim România este una dintre primele companii din cadrul Grupului Holcim și din industria locală care deschide drumul construcțiilor verzi, printr-un produs precum ECOPlanet - o nouă generație de ciment, dezvoltat cu grijă și fără compromisuri de performanță.

ECOPlanet este un pionier al cimenturilor verzi și reprezintă una dintre soluțiile pe care le propunem pentru a ajuta România să accelereze în tranziția către construcții verzi. Pe lângă aspectele tehnice care îl recomandă, precum nivelul superior de durabilitate, ECOPlanet înseamnă grijă pentru natură și cu responsabilitate față de generațiile actuale și viitoare. - Cosmin Șerban, Director Comercial, Grupul Holcim Romania.

ECOPlanet se adresează proiectelor cu cerințe de durabilitate ridicate, cum ar fi proiecte de construcții medii și mari în medii agresive (zone de coastă, soluri sulfidice) și construcții cu cerințe de durată lungă de viață (mai mult de 50 de ani).

Caracteristicile ECOPlanet asigură performanță excelentă în cele mai variate aplicații prin:

  • Obținerea unui beton compact și omogen;
  • Dezvoltarea continuă a rezistențelor mecanice și după vârsta de 28 zile, până la 90 de zile;
  • Asigurarea unei rezistențe superioare la atacurile chimice din medii agresive, la expunerea la cloruri cu efecte directe privind durabilitatea sporită în mediul marin;
  • Scăderea riscului de apariție a fisurilor din contracție termică în elemente masive, datorită căldurii de hidratare redusă;
  • Scăderea riscului de atac alcalii-silice;
  • Diminuarea variațiilor de culoare în betonul aparent, prin asigurarea unei nuanțe mai deschise a suprafeței betonului;
  • Reducerea apariției fenomenului de eflorescență, asigurând suprafețe finite uniforme.

Odată cu aceste noi soluții lansate, Holcim România, a setat stabilit noi standarde pe piața locală, dezvoltând un sistem de evaluare a impactului climatic al produselor sale, menit să sprijine dezvoltatorii, beneficiarii, dar și autoritățile din domeniu să facă pași importanți pentru a construi sustenabil. Conform Etichetei Verzi, cimentul ECOPlanet este încadrat în clasa climatică A.

Acestea sunt doar o parte dintre soluțiile propuse de Holcim România pentru a accelera tranziția către construcții verzi. Mai multe detalii aici. Putem contribui cu toții la accelerarea acestui proces, alegând resposabil produsele pe care le folosim.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri