Enel X România, filială a Enel X, linia de afaceri pentru servicii energetice avansate a Grupului Enel, a semnat un acord cu Hubject pentru a extinde infrastructura de reîncărcare accesibilă clienţilor săi.

Peste 160 de puncte de reîncărcare deţinute de Enel X România vor deveni parte a celei mai mari reţele de reîncărcare eRoaming din Europa, Hubject. Acest lucru le va permite şoferilor de vehicule electrice din România să îşi încarce maşinile folosind o reţea extinsă de puncte de reîncărcare la nivel mondial, fără a fi nevoie să semneze noi contracte pe lângă cele cu furnizorii de servicii de mobilitate electrică care utilizează serviciile eRoaming ale Hubject, conform Agepres.

"Enel X România face un nou pas înainte pentru a dezvolta infrastructura de mobilitate electrică prin extinderea serviciilor de reîncărcare dincolo de reţeaua proprie. Prin aderarea la Hubject, ne propunem să sporim accesibilitatea pentru şoferii de vehicule electrice, mai întâi în România şi în Europa de Est, şi să le oferim posibilitatea de a-şi reîncărca bateriile fără a-şi face griji cu privire la cine este furnizorul lor sau la faptul că se află în străinătate", a spus Mihai Mardale, directorul E-Mobility, Enel X România.

Până în prezent, accesul la punctele de reîncărcare Enel X România a fost posibil doar prin intermediul aplicaţiei JuicePass. Conexiunea la platforma eRoaming Intercharge a Hubject face ca infrastructura de mobilitate electrică să fie mai accesibilă unui număr mai mare de şoferi, dincolo de graniţele naţionale.

"Suntem convinşi că parteneriatul nostru cu Enel X România va avea un impact favorabil asupra adoptării EV în regiune şi aşteptăm cu nerăbdare să dezvoltăm colaborarea dintre noi", a declarat Christian Hahn, CEO Hubject.

Enel X România a ajuns deja la o reţea de peste 160 de puncte de reîncărcare instalate în 20 de oraşe, atât în spaţii publice, cât şi private, în mall-uri sau hipermarketuri. Infrastructura naţională existentă, care poate fi vizualizată pe o hartă interactivă, permite şoferilor de vehicule electrice să călătorească de la nord la sud şi de la est la vest fără griji legate de staţiile electrice de reîncărcare.

Enel X acoperă, de asemenea, nevoile de reîncărcare din zona privată cu soluţii de mobilitate electrică pentru acasă sau la birou, care facilitează viaţa şoferilor de vehicule electrice. Acestea includ staţii de reîncărcare, servicii de instalare şi aplicaţii software prin care clienţii îşi pot monitoriza şi controla propriile dispozitive de reîncărcare.

Hubject cooperează deja cu jucători importanţi de pe piaţa locală. Prin colaborarea cu Enel X România, circa 80% din punctele de reîncărcare din ţară vor face parte din platforma eRoaming a Hubject.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri