Amazon lansează o modalitate de plată automată în mai multe magazine alimentare bio. Amazon a declarat că tehnologia, numită „Just Walk Out”, va fi lansată în două lmagazine alimentare bio care se vor deschide în 2022. Un magazin va fi situat în Washington, DC, iar celălalt în California, scrie CNBC.

Tehnologia Amazon „Just Walk Out” permite cumpărătorilor să intre într-un magazin scanând o aplicație și să iasă fără să mai stea la coadă pentru a plăti. Camerele și senzorii urmăresc produsele pe care cumpărătorii le selectează și le taxează la ieșire.

Clienții trebuie să aibă un cont în aplicația Amazon unde își vor putea încărca datele personale și datele cardului de credit sau debit. Amazon a lansat astfel de soluții fără casieri în tot mai multe magazine alimentare bio.

Extinderea sistemului Amazon „Just Walk Out” probabil va crește furia sindicatelor care au avertizat anterior că tehnologia va duce la eliminarea casierilor.

Amazon a susținut în postarea de pe blog că tehnologia va permite angajaților să elimine lucrul repetitiv și să se concentreze pe alte lucruri mai importante. Compania spune că angajații vor avea astfel mai mult timp să interacționeze cu clineții și să ofere o experiență mai bună de cumpărături.

Compania a mai lansat anterior tehnologii asemănătoare. În aprilie, Amazon și-a lansat sistemul de plată cu scanare a palmelor într-un magazin alimentar bio din Seattle și de atunci a adăugat tehnologia în alte locații.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri