Începând cu luna septembrie, Bucureștiul are o nouă patiserie - Öhlala Pâtisserie, cofetăria care aduce împreună rețete de inspirație franțuzească și ingrediente locale, de sezon. Situat în Piața Amzei, pe strada Christian Tell nr. 1-3, localul oferă o selecție de produse realizate în laboratorul propriu. Acestea pot fi degustate la interior, pe terasă sau ridicate, în regim de takeaway.

Proiectul este dezvoltat de către Alina Petrea, absolventă în 2019 a Școlii Ritz Escoffier, din Paris. Aici antreprenoarea pasionată de gastronomie a învățat tainele patiseriei de la chefi francezi renumiți, precum François Perret, Tristan Rousselot și Olivier Lainé, recunoscuți la nivel internațional pentru creațiile lor. Mai mult, ea a realizat și un stagiu de 2 săptămâni, în laboratorul lui François Perret, cel care, în 2019, a fost declarat cel mai bun cofetar din lume, de către asociația Grandes Tables du Monde.

Întoarsă în România, în 2020, după aproape 30 de ani petrecuți în Paris, Alina Petrea a pus bazele Öhlala Pâtisserie alături de soțul său, francezul Sébastien Cazac.

Prăjiturile noastre vor fi realizate manual, astfel încât să aibă dimensiune artizanală, personală. Punem suflet în tot ceea ce facem și dorim ca acest lucru să se vadă și în creațiile noastre culinare.

Alina Petrea

Ce puteți mânca la Öhlala Pâtisserie

Noua cofetărie își întâmpină oaspeții cu un meniu de produse fine, din care fac parte tarta de fistic cu flori de portocal, Banoffee - tartă cu banane și caramel -, moelleux au chocolat, servit rece și tradiționalele choux, în variantele cu cremă de cafea, ciocolată și vanilie.

În plus, în cadrul laboratorului propriu, Alina și Sébastien realizează și produse de patiserie - madlene, financier cu fistic - prăjitura franțuzească din făină de migdale, cu unt de alune de pădure și fistic -, plăcintă cu mere, fursecuri cu ciocolată, caramel și alune de pădure și diferite tipuri de foietaj cu fructe proaspete, compot și gemuri de fructe.

În plus, cei care trec pragul Öhlala Pâtisserie se vor putea bucura și băuturi pe bază de cafea de specialitate, proaspăt prăjită de către Dropshot. Din meniul de băuturi, vor face parte celebrele Espresso, Cappuccino, Flat White, Americano.

Öhlala Pâtisserie funcționează de miercuri până duminică, în intervalul 10:00 - 23:00. Localul are o capacitate de 20 locuri la interior și 16 pe terasă.

Öhlala Pâtisserie, o investiție de 100.000 de euro, în industria de HoReCa

Alina Petrea și Sébastien Cazac au investit 100.000 de euro, din fonduri proprii, în proiectul Öhlala Pâtisserie. Suma acoperă amenajarea spațiului de servire din Piața Amzei, amenajarea și dotarea laboratorului de producție, branding și consultanță. Cei doi proprietari preconizează că investiția va fi amortizată în următorii 3 ani.

Prețurile încep de la 9 lei, pentru patiserie, 18 lei pentru prăjiturile individuale și 7 lei, pentru specialitățile pe bază de cafea.

Proiectul Öhlala Pâtisserie a dezvoltat în colaborare cu agenția de consultanță HoReCa Next Root Management Systems, fondată de către Dragoș Panait, cu o experiență de peste 10 ani în industrie. Next Root Management Systems și-a adus aportul la conturarea și implementarea conceptului, precum și la dezvoltarea procedurilor operaționale, obținerea autorizațiilor, respectarea standardelor de igienă și HACCP și identificarea furnizorilor.

Sursa foto: Öhlala Pâtisserie

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri