Două zile pline de discuții provocatoare sunt pregătite pentru cea de-a 8-a ediție anuală a Summit-ului Investitorilor Străini - Foreign Investors Summit, organizat de Business Review. Peste 20 de invitați de top vor urca pe scenă în cadrul a 4 paneluri, un keynote speech și o prezentare exclusivă a Băncii Europene de Investiții. Evenimentul din acest an va avea loc în format hibrid, la fața locului, la Hotel Marmorosch Bucharest, Autograph Collection, și online, prin intermediul canalului YouTube și a paginii Facebook ale Business Review, în perioada 27-28 octombrie.

Summit-ul va explora cele 4 elemente cheie pe baza cărora se va decide competitivitatea României ca destinație pentru investițiile străine directe: capacitatea economiei de a-și reveni după pandemie, tehnologie și digitalizare, forța de muncă din România și crearea unei economii sustenabile, fiecare cu propriul panel de două ore.

"Pandemia a anulat cea mai mare parte din creșterea economică a economiilor din întreaga lume în 2020. Deși România a fost și ea grav afectată de pandemia Covid-19, economia locală a avut o performanță mai bună decât cea a colegilor săi europeni anul trecut și se așteaptă să le depășească și în 2021, cu o creștere estimată de peste 7%. În mod firesc, nivelul ISD-urilor, care deja stagnează de ani de zile, a fost la un nivel minim record, dar pe măsură ce noua normalitate și-a intrat în drepturi, putem vedea o creștere abruptă a ISD în primele cinci luni din 2021, de până la 320%." spune Cătălin Alistari, director general la Business Review.

Evenimentul se va deschide pe 27 octombrie, ora 11:00, cu un Keynote Speech din partea lui Bogdan Ion, EY Romania & Moldova Country Managing Partner și EY CESA Chief Operating Office.

"Investițiile străine directe vor sta la baza redresării economice în următorii ani. Ediția 2020 a Studiului de Atractivitate EY arată că investitorii străini consideră că România ar trebui să se concentreze pe dezvoltarea educației și a competențelor, pe susținerea sectoarelor de înaltă tehnologie și inovatoare și pe încurajarea investițiilor în proiecte majore de infrastructură și proiecte urbane. 35% dintre investitorii intervievați doresc să investească în proiecte de lanț de aprovizionare și logistică, în timp ce 34% sunt interesați de proiecte din sectorul manufacturier." a declarat Bogdan Ion într-un interviu exclusiv pentru Business Review.

Cele două paneluri din ziua 1 (27 octombrie) sunt dedicate redresării economice a României (începând cu ora 11:20) și tech & digitalization (începând cu ora 2: 20 PM), și vor avea speakeri importanți precum Lara Tassan Zanin, Head of European Investment Bank in Romania, Ileana Guțu, Associate Partner - Valuation, Financial Modeling and Economics la EY România, Cristian Secoșan, președintele Consiliului Investitorilor Străini, Jorg Menzer, Partener și Șef Birouri CEE la Noerr, Octavian Oprea, Președinte al Autorității Pentru Digitizarea României, Antoniu Panait, Managing Director la Vastint România, Laura Ștefan, Director Business Development la Mastercard România, și Lucian Enaru, Country General Manager la Schneider Electric. Tot în prima zi a Summit-ului, Patricia Wruuck, economist în cadrul Departamentului de Economie al Băncii Europene de Investiții, va susține o prezentare intitulată "Investițiile municipale și coeziunea în Europa: provocări actuale", începând cu ora 14.00.

"Sectorul auto este acum unul dintre cele mai puternice din România, iar domeniile care îl susțin atrag niveluri ridicate de investiții străine directe în economia post-covid. Putem deja începe să analizăm unele vești bune care au venit în prima jumătate a anului 2021 în ceea ce privește noile investiții." Scrie Claudiu Vrinceanu, moderatorul panelului Tech & Digitalization.

Cea de-a doua zi a Summit-ului (28 octombrie) se va deschide la ora 10.00 cu panelul dedicat pieței muncii din România, intitulat "Behind the myth of young, bright, qualified Romanian workforce", urmat de panelul Sustainable Economy, la ora 12.15. Printre speakerii din ziua a doua se numără Oswald Kolb, General Manager Continental Sibiu, Jan Demeyere, arhitect și co-fondator - partener la Speedwell, Anna Cohen, Head of Marketing la Hagag Development Europe, Alex Skouras, Managing Partner la Alesonor, Okan Yurtsever, Director General la Garanti BBVA Leasing, Tivadar Runtag, CEO la Chimcomplex, E.S. Laurence Auer, Ambasadorul Franței în România, și Iulian Sorescu, Partener, Investiții și Expert în ajutoare de stat la Noerr.

"Măsurile fiscale și monetare adoptate de autoritățile române pentru a ajuta întreprinderile să facă față efectelor pandemiei au ajutat cu siguranță la redresare și se pare că economia locală oferă în continuare oportunități pentru investitorii străini. Există o mulțime de semne care fac din România o destinație pentru investițiile străine directe - consumul este în creștere, randamentele din sectorul imobiliar sunt încă bune, piața locală de tranzacționare a acțiunilor este în creștere. În același timp, nu putem trece cu vederea semnale de alarmă precum epuizarea forței de muncă calificate, creșterea prețurilor la energie, dezbaterea publică privind suspendarea facilităților fiscale pentru industrii cheie sau chiar veșnica criză politică." Spune Cătălin Alistari.

Pentru a vă alătura #FIS2021, vă puteți înscrie gratuit la evenimentul online sau puteți cumpăra un bilet în audiența fizică, AICI.

Aflați mai multe despre eveniment:

Agenda

Invitati

Parteneri

Rămâneți la curent cu noutățile, alăturându-vă evenimentelor dedicate de pe Facebook și LinkedIn și, de asemenea, asigurați-vă că vă abonați la canalul YouTube al Business Review!
Summit-ul Investitorilor Străini 2021 este un eveniment organizat de Business Review Magazine, cu participarea Băncii Europene de Investiții și a partenerilor EY România, Evergent Investments, Hagag Development Europe, IMMOFINANZ, Mastercard, Garanti BBVA Leasing, Noerr, Schneider Electric, Alesonor, Bosch, Speedwell.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri