Retailerul de mobilă IKEA plănuiește să crească prețurile la produsele sale. Compania a înregistrat o scădere a profitului anul trecut din cauza costurilor mai mari de transport și materii prime și se așteaptă ca problemele de aprovizionare să continue până în 2022, scrie publicația Retail Detail.

În ciuda vânzărilor record din 202, profitul Grupului Inter Ikea, care deține compania IKEA, a scăzut cu 16% la 1,71 miliarde euro în august 2021, față de aceeași perioadă a anului trecut.

Comparativ cu anul fiscal 2019, profitul s-a redus cu 4%. Motivul pentru care compania îl indică este creșterea bruscă a prețurilor la transport și la materiile prime drept principala cauză a scăderii profitului.

„Aprovizionarea magazinelor și depozitelor IKEA a fost o provocare. Întreruperea lanțului de aprovizionare a dus la o scădere substanțială a disponibilității produselor. Ne așteptăm ca acest lucru să continue până în anul financiar 2022", a declarat compania.

Directorul financiar Martin van Dam se așteaptă ca anul fiscal 2022 să fie provocator, cu mai multe dificultăți. Potrivit acestuia, costurile legate de aprovizionare vor crește în continuare. Până acum, grupul transmite că a menținut stabil prețurile produselor pentru francizați, dar în acest an costurile mai mari vor fi împărțite.

Retail jobs

„Deși nu putem continua să asigurăm prețuri fixe pentru comercianți în aceste condiții dificile, intenționăm să absorbim o parte din costurile crescute”, transmite acesta. Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Nicolae
 Raluca a studiat Jurnalism la Universitatea Hyperion din București și a urmat un master în Comunicare mediatică și publicitate, în cadrul aceleiași instituții. Ea și-a început activitatea în presă în 2019, în departamentul economic al grupului Mediafax. În perioada 2019-2020, Raluca a acoperit domeniile start-up și fintech în cadrul Adevărul Financiar , publicație care face parte din grupul Adevărul . S-a alăturat echipei...

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri