EVERGENT Investments, compania de investiții cu cea mai mare capitalizare (1,417 miliarde lei), raportează un rezultat istoric: valoarea totală a activelor de 2,599 miliarde lei. În timp ce rezultatul net este de 180,3 milioane lei, compus din 82,4 milioane lei profit net și 97,9 milioane lei câștig net din vânzarea activelor reflectat în rezultatul reportat, tratament contabil conform IFRS 9, înregistrat la 30 septembrie 2021.

Performanță financiară

2.599 milioane lei - valoarea totală a activelor (AUM), în creștere cu 27% față de T3 2020

2.410 milioane lei – valoarea activului net, în creștere cu 26% față de T3 2020

2,46 lei – valoarea unitară a activului net, în creștere cu 27% față de T3 2020

1,44 lei – prețul acțiunii EVER la 30.09.2021, în creștere cu 12% față de T3 2020

„Raportăm astăzi cea mai mare valoare a activelor din istoria companiei noastre, iar toți indicatorii financiari arată o creștere substanțială față de ținta anuală. Deși nu este o misiune ușoară să livrăm performanța consistentă și continuă, prin urmărirea strategiei noastre reușim să generăm performanțe investiționale semnificative pentru acționari. Rezultatul net, mai mare cu 144% față de cel previzionat, demonstrează forța modelului nostru de business, performanța managementului și a întregii echipe. Privind înspre viitor, identificăm noi oportunități de creștere într-o nouă eră economică și tehnologică, văzând premise solide pentru investiții cu randamente consistente. Administrăm activ portofoliul listat, cu cele mai performanțe companii din sectorul energetic-industrial și financiar-bancar, în același timp atenția noastră se îndreaptă spre noi proiecte în real-estate, agribusiness și energie verde. Considerăm că suntem într-o fază de început a unui proces accelerat de creștere a companiei și a valorii pentru acționarii noștri.” – declară Claudiu Doroș – Președinte Director general EVERGENT Investments.

Rezultatul net înregistrat este cu 144% peste ținta de 73,9 milioane lei, aprobată de acționari pentru întreg anul 2021. Această performanță de aproape 2,5 ori mai mare decât nivelul bugetat în condiții de incertitudine este datorată profitului net realizat, de 5 ori mai mare decât cel bugetat, determinat de creșterea valorii juste a investițiilor în unități de fond și a depășirii cu 70% a câștigului net reflectat în rezultatul reportat. În același timp, cheltuielile activității curente reprezintă doar 45% din totalul bugetat pentru întreg anul 2021.

Despre EVERGENT Investments

EVERGENT Investments este un Administrator de Fonduri de Investiții Alternative (AFIA), autorizat de Autoritatea de Supraveghere Financiară cu nr. 20/23.01.2018, si o companie listata la Bursa de Valori București sub simbolul EVER. Societatea deține un portofoliu de active evaluat la 2.258 milioane lei, la 31 martie 2021. Din valoarea totală a activelor administrate, portofoliul de acțiuni cotate deține ponderea principală de 70,3%, în timp ce ponderea acțiunilor necotate este de 9,1%. Principalele sectoare din structura portofoliului, raportat la valoarea totală a activelor, sunt: financiar-bancar 44,5%, energetic 16,5%, industria prelucratoare 6,2% și imobiliare 6,4%.

EVERGENT Investments are 37 angajați la nivel național, iar la nivel de Grup 185 de angajati. Conducerea executivă este formată din dl. Claudiu DOROȘ în calitate de Presedinte Director general și dl. Cătălin IANCU în calitate de Vicepresedinte Director general adjunct.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri