Inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au aplicat, până în acest moment, 21 de amenzi contravenționale, în valoare de 190.500 lei și 2 avertismente.

ANPC a desfășurat o amplă acțiune de control conjugată a Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) București-Ilfov, CRPC Sud Muntenia Ploiești, CRPC Centru Brașov, pentru a verifica modul în care este respectată legislația în vigoare, în domeniu, în complexul en-gros Dragonul Roșu.

La acțiunea, derulată sub coordonarea Vicepreședintelui Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Mihai Culeafă, au participat și reprezentanți ai Secției de Investigare a Crimei Economice (SICE) Ilfov.

Au fost controlați 53 de operatori economici, care activau în diverse domenii comerciale (confecții textile, jucării, cosmetice, produse electrice), la 38 dintre aceștia verificările nefiind încă finalizate.

Sursă foto: ANPC

Ca urmare a acestei acțiuni, au fost sigilate 28 de spații comerciale, întrucât pe suprafața acestora au fost identificate produse posibil periculoase sau contrafăcute, urmând ca, în perioada următoare, operatorii economice să probeze cu documente faptul că produsele sunt conforme sau, acolo unde au fost descoperite produse contrafăcute, investigația să fie continuată de polițiștii de la SICE. De asemenea, s-a dispus interzicerea introducerii pe piață a produselor neconforme, în cazul a 5 operatori economici.

Sursă foto: ANPC

Ce nereguli a descoperit ANPC

  • deficiențe de informare a consumatorilor,
  • lipsa afișării certificatului de înregistrare al companiei,
  • lipsa instrucțiunilor de utilizare și întreținere, precum și a informatiilor de siguranță în limba română, de pe etichete,
  • lipsa declarației de conformitate a produselor,
  • lipsa oferirii certificatelor de garanție pentru produse,
  • lipsa afișării prețurilor
  • lipsa documentelor de proveniență a mărfii comercializate
  • comercializarea unor jucării notificate pe Sistemull de alertă al UE - RAPEX,
  • comercializarea unor produse potențial periculoase sau contrafăcute.

„Așa cum i-am obișnuit până acum pe români, suntem o instituție definită de mobilitate, deschidere, implicare și acțiuni concrete, pentru a le insufla și lor curajul de a ne semnala orice neregulă constată, iar când fac asta, să știe că ANPC răspunde PREZENT! Ne bucurăm de încrederea consumatorilor, pentru care le mulțumim, și îi asigurăm că reacționăm mereu ferm și că avem TOLERANȚĂ ZERO în fața tuturor celor care nu le respectă drepturile", a declarat Claudiu Dolot, Președinte ANPC.

Sursă foto: ANPC

Sursa foto: ANPC

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri