20 Aprilie 2022

Ce restaurant i-a luat locul lui Maize farm to table de pe strada Paris



Le Petit Paris by Chef Samuel este noul restaurant al lui Chef Samuel Le Torriellec și se află pe strada Paris, în locul lui Maize farm to table care s-a închis. Situat în apropiere de Piața Dorobanților, pe str. Paris 61A, Maize a fost un restaurant sofisticat, de fine dining, definit de conceptul farm to table, integrat în bucătăria modernă românească.

Samuel Le Torriellec este chef bucătar de aproape 28 de ani. A făcut școala în Franța, a fost bucătar, cofetar și brutar și a lucrat la un restaurant cu 3 Stele Michelin. Acesta a venit în România în 2008.

Sursa Foto: Le Petit Paris by Chef Samuel/Facebook

Proiectul cu Maize a fost demarat de Mircea Varlam și Cristi Roman, fiind preluat de Nicoleta Tilincă. Maize s-a deschis la începutul lui noiembrie 2017 în mansarda unui (fel de) bloc cu două etaje de pe eleganța strada Paris, aproape de Piața Dorobanților.

Maize a mai fost cunoscut și pentru colaborarea cu cheful Alex Petricean, renumitul D’Artagnan.

În urma lichidării restaurantului s-a scos la licitație un lot de 1.000 de sticle de vin, alături de alte o colecție de vinuri din Italia, Franța sau SUA, whisky-uri rare ori șampanii cu tradiții. Lotul de 1.000 de sticle a reunit sticle de vin alb, rose sau roșu de la crama de peste Prut Gitana Winery și a avut un preț de pornire de 1.500 de euro.



Citeste si