Protecția mediului înconjurător este din ce în ce mai mult în atenția autorităților și a companiilor. În cadrul evenimentului CSR Growing Responsible, ediția a patra, Teodora Juravle, director de marketing al Electrolux România, a dezvăluit care sunt principalele caracteristici ”verzi” ale electrocasnicelor produse de companie.

Plasticul, risipa alimentară și mai nou, măștile de protecție, sunt doar câteva dintre ”atacatorii” mediului înconjurător, pe care atât companiile, cât și autoritățile încearcă să le controleze prin diferite mecanisme, de la evenimente de conștientizare la acțiuni de colectare selectivă și reciclare.

”În ceea ce privește echipamentele de bucătărie, noi propunem varianta gătirii la abur, care ajută ca alimentele aflate în apropierea datei de expirare să își recapete proprietățile. Mai avem și frigiderele, care dețin componente ce fac ca alimentele depozitate să fie păstrate proaspete pentru o perioadă mai lungă de timp. În ceea ce privește mașinile de spălat, acestea au fost setate să spele cu apă la 30 de grade Celsius ca și cum aceasta ar avea peste 40 de grade. De asemenea, recomandăm și aici spălarea la abur, care ajută la economisirea a 48 de litri de apă la două cicluri de spălare”, a explicat Juravle, în cadrul evenimentului organizat de Wall-Street.ro.

Sursa Foto: Wall-Street.ro

Bineînțeles, acestora de mai sus li se adaugă și purificatoarele de aer, care măsoară calitatea aerului din interiorul locuințelor, electrocasnice din ce în ce mai des utilizate de bucureșteni, din cauza gradului ridicat de poluare (din anumite seri).

Sustenabilitatea, o necunoscută pentru români

În definirea soluțiilor pentru mediul înconjurător tot apare și termenul de sustenabilitate, folosit în diferite sintagme, despre care oamenii încă nu știu prea multe.

Potrivit Dicționarului Explicativ al Limbii Române (DEX), sustenabilitatea reprezintă o caracteristică a unei activități de a putea fi desfășurată pe o perioadă lungă de timp sau utilizare și dezvoltarea resurselor naturale fără a conduce la epuizarea acestora sau la degradarea mediului înconjurător.

”Este nevoie de un demers continuu de educare și informare. Nu sunt suficiente acțiuni punctuale sau locale. Conceptul de sustenabilitate încă nu este bine definit la nivelul țării. Pe 27 octombrie a fost Ziua Sustenabilității, însă puțini au fost cei care au știut de ea”, a precizat Juravle.

Aceasta a menționat că Electrolux a demarat un program de workshopuri online, dedicate elevilor (500 de elevi înscriși în program), prin care aceștia din urmă să învețe cum pot preveni risipa alimentară, dar și cum pot combina alimentele pentru a mânca sănătos.

”Vrem să atingem neutralitatea climatică și ne dorim ca până în 2030 să implementăm economia circulară pe întregul lanț de aprovizionare. De asemenea, ne dorim ca până în 2025, 60% din transportul folosit de companie să fie durabil. În prezent, folosim camioane electrice, dar și transportul pe calea ferată”, a completat Juravle, exemplificând modalități prin care ar putea fi definită sustenbilitatea.

Nu în ulimul rând, Juravle a precizat că, în 2020, Electrolux a reușit să folosească 6.800 de tone de plastic reciclat în construirea electrocasnicelor produse (aceste tone de plastic putând să ajungă în Marea Neagră în circa 4 ani și jumătate).

Electrolux, companie care vinde maşini de spălat, frigidere şi aragazuri sub mărcile Electrolux, AEG, Zanussi şi Frigidaire, este prezentă în România din 1995 prin divizia de vânzări şi marketing în Bucureşti, precum şi prin fabrica de aragazuri de la Satu Mare, la care deţine 99,52% din acţiuni.

Teodora Juravle a participat la Conferința CSR Growing Responsible, intitulată Green Future, organizată de wall-street.ro, în parteneriat cu Electrolux, Raiffeisen Bank și Fepra.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri