Grupul american Mondelez, proprietarul brandurilor Oreo, belVita, LU sau Milka, a încheiat tranzacția prin care achiziționează Chipita Global S.A., unul dintre cei mai mari producători de snacksuri sărate și dulci din Europa Centrală și de Est.

Achiziția, a cărei valoare a fost estimată la două miliarde de dolari, va permite companiei Mondelez International, care deține fosta fabrică de ciocolată Poiana din Brașov, să ofere un portofoliu extins de produse de patiserie în Europa.

De asemenea, tranzacția deschide un potențial puternic de inovare, reunind mărci ale Mondelez , cum ar fi Cadbury și Milka, cu croissante și mărci de snackuri coapte ale Chipita Global S.A, precum 7Days.

„Chipita este construit pe o bază solidă. Așteptăm cu nerăbdare să îi întâmpinăm, în Mondelēz International, pe oamenii săi și brandurile sale”, a declarat Vince Gruber, EVP și președinte Mondelez Europa.

Va fi înființată o echipă interimară de management pentru a gestiona operațiunile Chipita și va sprijini procesul de integrare care va avea loc în 2022, iar funcția de CEO interimar va fi preluată de Ivo Naydenov.

Cu venituri nete de aproximativ 27 de miliarde de dolari în 2020, Mondelez International gestionează consumul de produse cu branduri globale și locale emblematice, cum ar fi Biscuiți Oreo, BelVita și LU; Cadbury lactate lapte, Milka și Toblerone ciocolată; Sour Patch Copii și Săli și gumă Trident.

Chipita a fost înființată în Grecia în urmă cu 40 de ani. Compania este unul dintre cei mai mari producători de produse dulci din Europa Centrală și de Est, cu venituri de aproximativ 580 de milioane de dolari în 2020. Chipita are 8 fabrici de producție cu prezență în peste 50 de țări și are peste 5.400 de angajați. Chipita îşi desfăşoară activitatea în Romania începând din anul 1998 şi produce croissante, mini prăjituri, bake rolls şi creme de cacao cu alune în fabrica din localitatea Clinceni, judeţul Ilfov. În 2012, Chipita Romania a fuzionat cu Cream Line (Fineti) prin absorbţia acesteia.

Sursa foto: Mondelez International/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri