Numai persoanele care s-au vaccinat cu doza booster vor putea merge la restaurant în Germania fără un test negativ de COVID-19, a anunţat cancelarul Olaf Scholz, adăugând că guvernul intenţionează să distribuie 30 de milioane de vaccinuri suplimentare până la sfârşitul lunii, potrivit Reuters.

Persoanele care au făcut booster-ul vor fi de asemenea scutite de carantină după contactul cu o persoană infectată, a spus Scholz într-o conferinţă de presă după o întâlnire cu premierii celor 16 landuri din Germania.

Durata carantinei va fi de asemenea redusă la zece zile, cu opţiunea de a ieşi din casă din ziua a şaptea dacă testul este negativ, precizează DPA. În prezent, carantina durează până la 14 zile, în funcţie de un număr de factori.

"Vaccinarea este importantă. Trebuie să facem mai multe progrese în această privinţă", a declarat cancelarul german.

"Este clar că ne vom mai confrunta o perioadă cu (varianta) Omicron, aşa că nu putem să transmitem sistemului de sănătate că pericolul a trecut", a mai spus el.

Noile reguli au fost convenite de guvernul federal şi guvernele landurilor.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri