24 Aprilie 2007

Petrom si LukOil ar putea achizitiona 15 benzinarii independente,in perioada urmatoare

Circa 15 benzinarii independente au fost scoase la vanzare in ultimele doua saptamani, printre pretendentii la preluarea acestora numarandu-se si companii mari precum Petrom si LukOil, a declarat pentru NewsIn, presedintele Asociatiei Benzinarilor Particulari, Ion Tache. "In ultimele doua saptamani, 11 dintre benzinarii particulari si-au anuntat intentia de a vinde statiile pe care le au in proprietate, ceea ce inseamna 12-15 benzinarii", a declarat Tache.

Potrivit acestuia, printre companiile care si-au anuntat intentia de a prelua bezinariile se afla Petrom si LukOil. "Reprezentantii acestora vor negocia direct cu proprietarii benzinariilor independente si vor stabili un pret, care va varia, bineinteles, de locatia statiilor", a precizat presedintele Asociatiei Benzinarilor Particulari.

Tache a mai spus ca, dintre benzinariile scoase la vanzare, circa 6-7 sunt amplasate de-a lungul drumurilor nationale si a celor europene. "In prezent, mai exista aproximativ 400 de benzinarii independente in toata tara, iar, din informatiile pe care le detin, foarte multi dintre benzinarii particulari vor sa le vanda", a adaugat Ion Tache.

Petrom detine in Romania circa 600 de benzinarii, in timp ce LukOil opereaza o retea de aproximativ 300 de statii.



Citeste si