Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor anunță noi amenzi date în urma controalelor făcute în supermarketuri. Locațiile sancționate sunt ale retailer-ului Mega Image și se află în Chiajna.

Echipele Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor al Municipiului București au constatat, în urma controlului, următoarele abateri importante:

- Comercializarea unor produse alimentare cu data limită de consum depășită
- Comercializarea de legume și fructe cu modificări organoleptice vizibile, expuse în rafturi din lemn uzate și acoperite cu strat grosier de praf, în spatele raftului fiind prezente acumulări masive de resturi menajere, grăsime și praf
- Utilizarea rafturilor neigienizate pentru expunerea produselor, cu strat gros de praf, deteriorate, cu un grad avansat de uzură etc.

Acestora li s-au adăugat măsuri complementare de sancționare, după cum urmează:

- oprirea definitivă de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman a produselor cu deficiențe
- oprirea temporară a prestării de servicii până la remedierea deficientelor constatate, pentru una dintre unități și pentru raioanele cu deficiențe ale celei de-a doua
- a fost propusă sancțiunea complementară de închidere temporară a unității, pe o durată de cel mult 6 luni, pentru unul dintre cele două magazine.

Întrucât nu îndeplineau condițiile impuse de lege, magazinele au fost amendate cu câte 37.000 de lei fiecare.

"Din nou, pentru a treia oară, în trei zile consecutive, nici o schimbare în modul de abordare a serviciilor comerciale oferite de Mega Image. Ajung să cred că ei nu fac altceva decât să profite de buna credință a cumpărătorilor și să ignore zilnic legea. Dar nu ne oprim: sancționăm, inclusiv oprind temporar prestarea de serviciu, sau suspendând actvitatea, acolo unde este cazul, împiedicându-i să își bată joc de consumatorul român! Această atitudine ne-a determinat să asigurăm permanență în marile magazine, începând cu finalul lunii ianuarie, să fim pentru ei picătura chinezească”” – Paul Anghel, director general ANPC.

Sursa foto: Mega Image

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Luca Dinulescu
Luca Dinulescu este jurnalist, activând anterior pentru publicații precum Digi 24, Adevărul sau Academia Cațavencu. A desfășurat de asemenea o activitate publicistică constând în patru volume publicate, între acestea numărându-se proză, nuvele și benzi desenate. Este absolvent de Regie Film și a fost de asemenea posesor al bursei J.W.Fulbright pe scenaristică și regie de film.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri