Liberty Galați, principalul producător integrat de oțel din România, a anunțat un nivel-record de producție anuală, cel mai mare din 2010 până în prezent, în timp ce Furnalul nr. 5 a obținut cele mai mari volume de când a fost pus în funcțiune, în 1978. În urma unui proces de eficientizare operațională și de management, compania a raportat în 2021 un volum total de producție de 2,35 milioane de tone de oțel și continuă să crească nivelul producției pe măsură ce transformă Liberty Galați într-un producător GreenSteel, cu o amprentă redusă de carbon.

Liberty Galați anunță rezultate-record la nivelul companiei în anul 2021:

  • Furnalul nr. 5 a produs 2,1 milioane de tone de fontă lichidă, cu 13% mai mult față de 2020, fiind cel mai înalt nivel atins în ultimii 43 de ani;
  • Laminorul de Benzi la Cald a realizat un volum de producție de 1,6 milioane de tone, în creștere cu aproape 20% față de anul precedent și cel mai bun rezultat din 2017;
  • Oțelăria a depășit toate recordurile din ultimii 12 ani, cu 2,35 de milioane de tone de oțel lichid;
  • Volumul de oțel turnat a crescut la 2,3 milioane de tone în 2021;
  • Laminorul de Benzi Zincate a obținut cel mai mare nivel de producție din anul 2000, cu 222.000 de tone;
  • Linia de Acoperire Organică a obținut, de asemenea, cel mai înalt nivel de producție înregistrat de la instalarea acesteia, 88.000 de tone, cu 15% în plus față de anul precedent.

Volumele mari de producție au fost susținute în aceeași masură de creșterea calității produselor. Performanțele companiei au fost posibile prin eforturile susținute de echipa Liberty Galați și printr-o serie de investiții operaționale realizate de grupul Liberty din 2019 până în prezent.

Acestea includ: un proiect de modernizare a Cawper-ului nr. 1 în valoare de 13,5 milioane de euro, care a condus la creșterea performanței Furnalului nr. 5; proiecte de automatizare și de consolidare a operațiunilor Laminorului de Benzi la Cald, în valoare de 5,5 milioane de euro, care au permis companiei să beneficieze de nivelul ridicat al pieței din 2021, alături de alte proiecte de digitalizare și automatizare implementate pe platforma de la Galați.

Tot în 2021 compania a inițiat un proiect de investiții în tehnologie state-of-the-art la noua linie de acoperiri organice pentru produse tubulare, în valoare de 6,3 milioane de euro.

Acestea sunt rezultate de producție excelente și dovada eforturilor depuse de toți oamenii care lucrează pe platforma siderurgică. Ele demonstrează, de asemenea, implicarea Liberty și resursele pe care le investește pentru a moderniza și îmbunătăți viitorul companiei și al echipei. Ne aflăm în plin proces de transformare a Liberty Galați într-o companie a viitorului, cu scopul de a deveni neutri în emisii de carbon până în 2030. Sunt momente captivante pentru noi toți, cei care ne propunem să facem parte din viitorul sustenabil al companiei.

Paramjit Kahlon, CEO Liberty Steel Group Primary Steel & Mining

Prasanta Mishra, Executive Director Liberty Galați, a adăugat: “Producția-record de anul trecut este un pas important în misiunea noastră de a obține nu doar volume mai mari, ci și oțel de calitate, cu amprentă redusă de carbon. Dincolo de cifre, avem o calitate mai bună a produselor și serviciilor noastre, ca urmare a proiectelor de eficientizare managerială și operațională derulate în ultimii ani la Liberty Galați. Continuăm eforturile de a crește nivelul de producție până la 3 milioane de tone anual iar, după implementarea planurilor de transformare GreenSteel, ne propunem să atingem un nivel mai ambițios, de 4 milioane de tone.”

Planul de transformare GreenSteel pentru Liberty Galați, în valoare de 1 miliard de euro, care are ca scop atingerea neutralității de carbon până în 2030, va integra: două cuptoare cu arc electric și un echipament DRI de reducere directă a fierului, care va utiliza inițial gaz natural și apoi va face tranziția către hidrogen verde, reducând astfel până la 80% emisiile de CO2 pe tona de oțel produs; un mini-laminor integrat MI.DA care va optimiza potențialul de creștere a producției la 4 milioane de tone anual; parcuri solare de 180 MW și eoliene de 20 MW dezvoltate pe platforma siderurgică, în scopul de a utiliza energie din surse regenerabile și de a reduce consumul total de energie. Acest proces de transformare va fi sprijinit de Academia GreenSteel, care are ca obiectiv perfecționarea profesională a echipei și încurajarea tinerilor să se alăture industriei siderurgice.

Sursa foto: Liberty Galați

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri