Envipco, o companie globală care produce sisteme de colectare a ambalajelor de băuturi, își lansează prima fabrică din România și va instala automatele produse de aceasta în multiple locații din România și apoi Europa.

Fabrica constituie o premieră la nivel național, Envipco fiind pionier pe piață în domeniul producției de echipamente inteligente de colectare.

Ea este localizată în centrul țării, în Sebeș, Jud. Alba, astfel încât să poată deservi ușor orice punct din România, iar începând cu luna aprilie, ea este complet operațională.

Simon Bolton, CEO Envipco

Investiția totală în construcția fabricii depășește 2 milioane de euro pentru o suprafață de producție de 2870 mp și de birouri de 520 mp.

Unitatea de producție din Sebeș este Fabrica Europeană a Grupului Envipco și deservește vânzările Envipco din toată Europa. Are o capacitate de producție, prevăzută pentru anul 2022, de peste 6000 de RVM-uri și de peste 15000 de unități, pentru anul 2023.

Dezvoltarea fabricii are un impact considerabil în economia locală, generând locuri de muncă. Fabrica are momentan 20 de angajați, urmând ca numărul acestora să fie dublat până la sfârșitul anului.

Comunitatea locală reprezintă o prioritate pentru cei de la Envipco România, ei lucrând cu furnizori locali care sunt integrați în Lanțul de Achiziții Global al companiei, iar 90% dintre componentele pe care le folosesc în procesul de fabricație sunt achiziționate din țară.

Compania asigură soluții adaptate la nevoile clienților și partenerilor și mai mult decât atât, este singura companie de pe piața din România care asigură mentenanță și service echipamentelor cu o echipă dedicată.

Envipco susține economia României prin producerea și distribuirea echipamentelor către toată Europa, precum și prin alegerea de furnizori locali.

¨Compania noastră sprijină colectarea selectivă și reciclarea deșeurilor cu echipamente performante produse acum, aici in Sebeș, România. La Envipco credem cu tărie că doar un parteneriat și o alianță puternică între toți actorii implicați va duce la rezultate de impact. Doar împreună vom îmbunătăți performanța activității de colectare selectivă, recuperarea materialelor reciclabile și înfrumusețarea comunităților locale din România, afectate de poluarea cu deșeuri de ambalaje pentru băuturi - totul pentru a ajuta la curățarea României. ” a declarat Bogdan Purcherea - Director General, Envipco România.

Compania globală

Envipco este producător global de Reverse Vending Machines (RVM) cu peste 40 de ani experiență în fabricarea și operarea soluțiilor de colectare și reciclare. Cu sediul central în Amsterdam, Olanda operează peste 7.100 de aparate în Statele Unite ale Americii, Australia, Franța, Suedia și Grecia.

Echipamentele reprezintă soluții inteligente de colectare selectivă, integrând tehnologie de ultimă generație.

Petrică va fi peste tot. Cine este Petrică?

Petrică este brand-ul de reciclare prietenos de la Envipco, care a fost lansat în preambulul introducerii Sistemului de Garanție-Returnare în România.
Misiunea lui Petrică este să arate că reciclarea se poate face ușor și inteligent și că poate fi răsplătită, aparatul oferind vouchere cu recompense în schimbul ambalajelor colectate. Mai multe informații puteți afla pe https://envipco.ro/petrica/

În același timp, România este responsabilă să creeze o politică de returnare pentru containerele pentru băuturi, în care consumatorul primește o rambursare atunci când sticlele și cutiile uzate sunt returnate, pentru a crește rata de reciclare. Echipamentele inteligente de colectare selectivă sunt o soluție eficientă pentru colectarea ambalajelor și returnarea garanției, ce vine în sprijinul noilor obligații ale producătorilor, comercianților și autorităților locale, mai ales în vederea implementării sistemului de garanție obligatoriu în România de la 1 octombrie 2022.

Obiectivele SGR sunt ca, în primul an de implementare, să aducă o rată de recuperare a ambalajelor de 65% la sticlă, plastic şi metal, urmând ca în anul al treilea de implementare, să ajungă la 85-95%. Garanţia va fi de 50 de bani pentru toate ambalajele de plastic, sticlă sau metal, indiferent de volumul recipientului. Ambalajul va putea fi returnat la orice punct de colectare, indiferent de unitatea comercială de la care a fost achiziţionat.

Aparate PRODUSE ACUM LA SEBEȘ, încurajează oamenii să arunce sticlele de plastic și dozele de băuturi nedorite într-un mod responsabil, introducându-le în aceste automate.

SPERĂM CĂ PAS CU PAS FACEM ÎMPREUNĂ ROMÂNIA MAI CURATĂ.

Sursa foto: envipco.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri