Saint-Gobain România și ENGIE Romania au încheiat unui parteneriat pentru construirea celui mai mare parc fotovoltaic din România, amplasat pe terenul fabricii de sticlă a companiei. Rezultatul acestui parteneriat va fi un sistem de panouri fotovoltaice cu o capacitate instalată de 8,6 MWp, pentru producerea de energie regenerabilă ce deservește situl industrial de la Călărași. Energia produsă va fi folosită 100% pentru autoconsum.

Panourile fotovoltaice montate la sol vor asigura aproximativ 20% din necesarul de energie electrică al fabricii de sticlă de la Călărași, fiind evitate peste 2.400 tone CO2 pe an. Cantitatea de energie verde produsă este estimată la peste 14.000 MWh/an.

Statistic: What types of energy sources should be encouraged the most in Romania?* | Statista
Find more statistics at Statista

„Parteneriatul cu Saint-Gobain reprezintă încă un pas spre consolidarea expertizei noastre în oferirea de soluții energetice verzi, personalizate pentru nevoile clienților noștri. Suntem foarte mândri că am fost aleși de Saint-Gobain – un jucător industrial emblematic, determinat să reducă emisiile de CO2 – să facem parte din călătoria lor spre un viitor mai verde", a declarat Eric Stab, Președinte Director General ENGIE Romania.

Citește și: Sistemele fotovoltaice pot fi cumpărate și în leasing. În loc de factură, plătești rata

Saint-Gobain este lider mondial în domeniul construcțiilor ușoare și durabile și proiectează, produce și distribuie materiale și servicii pentru piețele industriale și de construcții. În România, Saint-Gobain furnizează produse și soluții din gamele Abrasives, Glass, Pietta Glass Working, Sekurit, ISOVER, PAM, Rigips, Weber, Duraziv şi Chryso, și are aproximativ 2000 de angajaţi în 14 situri industriale .

Sursa foto: 2ActivePR