Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care Premier Energy SRL intenționează să preia compania Hargaz Harghita Gaz SA. Ar fi a treia preluare de către aceasta firmă a unei companii din domeniu în 2022.

Potrivit comunicatului Consiliului Concurenței, de la începutul anului 2022, grupul Premier Energy a preluat companiile Ecoenergia S.R.L. și Alive Capital S.A., devenind, astfel, activ și pe piața energiei electrice din România în calitate de producător de energie electrică alternativă, furnizor și trader.

Ecoenergia este producător de energie electrică din sursă eoliană iar Alive Capital este furnizor de energie electrică şi gaze naturale, de servicii integrate pentru piaţa de energie și are licenţă de exploatare comercială pentru producția energiei electrice din sursă fotovoltaică.

Citește și: CEO Premier Energy: Mai mulți furnizori de energie vor da faliment sau vor renunța la business

Compania pe care Premier Energy intenționează acum să o preia, Hargaz Harghita Gaz S.A., este distribuitor de gaze naturale, iar până în noiembrie 2021 a fost și furnizor. Preluarea trebuie însă autorizată și de Consiliul Concurenței.

Cine deține Premier Energy

Premier Energy este al treilea mare distribuitor de gaze din România, după Engie şi E.ON, şi în top 5 furnizori, cu peste 110.000 de clienţi. În acest moment deține o rețea de 2.500 de kilometri de conducte de distribuţie gaze, în principal în judeţul Ilfov, în Muntenia, dar şi în vestul ţării şi în sudul Moldovei. Compania vrea să crească cota de proiecte din România în domeniul energiilor regenerabile în următorii ani.

În Republica Moldova, grupul Premier Energy este activ pe piața distribuției și furnizării de energie electrică.

Compania Premier Energy este deţinută de EMA Capital, un fond de investiţii fondat de omul de afaceri ceh Jiri Smejc, care a intrat pe piaţa din România în 2013.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri