Curtea federală a Australiei a ordonat companiei Google să plătească peste 466.000 de euro (715.000 dolari australieni) unui politician australian care a fost defăimat în videoclipurile unui actor comic găzduite pe platforma YouTube.

În 2020, pe când era adjunct al premierului din New South Wales, politicianul în cauză, John Barilaro, a fost luat în vizor de un umorist australian, cunoscut sub pseudonimul "friendlyjordies". În videoclipurile postate pe YouTube, acesta l-a acuzat de corupţie, imitându-i accentul italian, scrie Agerpres.ro.

În faţa tribunalului, fostul politician de rang înalt s-a arătat vizibil marcat la vizionarea unuia dintre aceste videoclipuri, filmat de comediant într-o vilă de lux pe care alesul o deţinea şi o închiria pe AirBnB.

"Sunt traumatizat de toate acestea", a spus Barilaro în timp ce depunea mărturia în instanţă.

La sfârşitul anului 2021, el a încheiat un acord cu "friendlyjordies", al cărui nume real este Jordan Shanks. Acesta a prezentat scuze şi a acceptat să modifice videoclipurile, care au fost vizionate de peste un milion de ori pe YouTube.

Judecătorul Steven Rares a decis că Google, proprietarul YouTube, este răspunzător pentru prejudiciul cauzat lui Barilaro începând din decembrie 2020, când avocaţii politicianului au scris gigantului american, cerându-i să elimine videoclipurile ofensive. Magistratul a obligat Google la plata de daune-interese.

Potrivit judecătorului, aceste videoclipuri l-au determinat pe Barilaro să se retragă prematur din funcţia sa publică - acesta demisionând din parlament în octombrie 2020 - "şi l-au traumatizat considerabil".

Judecătorul Rares a mai estimat că Shanks "a avut nevoie de YouTube pentru a-şi răspândi otrava" şi că Google a fost gata să i se alăture umoristului "pentru a obţine venituri în cadrul modelului său de afaceri"

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri