Patiseria Paul din mall-ul bucureștean Promenada a fost închisă temporar de Protecția Consumatorului (ANPC), după ce Autoritatea a identificat mai multe nereguli de igienă.

”Nu m-aș fi gândit niciodată că secretele patiseriei franțuzești sunt mucegaiul, rugina și, în general, lipsa de igienă. Dacă la dimensiunea acestui operator economic așteptările sunt foarte mari, iată că realitatea le contrazice. În speranța că mesajul va fi transmis în întreaga rețea, sper ca următoarele prăjituri să aibă ca ingrediente doar cele de pe etichete, lipsind cele care ne-au cutremurat în acțiunea de control”, menționează, într-un comunicat de presă, Mihai Culeafă, vicepreședinte ANPC.

Un clip video cu intervenția ANPC poate fi vizualizat la acest LINK.

Patiseria Paul aparține companiei Moulin D’Or SRL.

Abaterile înregistrate de comisarii ANPC:

  • utilizarea unor vitrine frigorifice neigienizate, cu grad mare de uzură, rugină și acumulări de lichide.
  • utilizarea unor grătare de expunere neigienizate corespunzător, prezentând pericolul contaminării produselor expuse pe aceste dispozitive spre comercializare.

Echipa de control ANPC a sancționat operatorul economic, urmare a celor constatate, cu:

  • amenzi contravenționale în valoare de 20.000 lei
  • măsuri complementare constând în:
  • oprirea definitivă de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman a unor produse alimentare neconforme, în valoare totală de 3.700 Lei
  • oprirea temporară a prestării servicilor operatorului economic până la remedierea deficiențelor.

Sursa foto: ANPC / Shutterstock - Cristi Croitoru

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri