IHG® Hotels & Resorts (IHG®) va opera, în baza unui contract de management, hotelul Athénée Palace deținut de ANA Hotels, grup hotelier cu capital românesc 100%. Odată cu rebranduirea hotelului, Athénée Palace Hilton Bucharest devine InterContinental Athénée Palace Bucharest. Modificările propriu-zise vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2023, iar contractul se va derula pe o perioadă de 20 ani.

InterContinental Athénée Palace Bucharest devine astfel singurul hotel din România operat sub brandul InterContinental ®Hotels & Resorts.

Am pornit acest demers încă din anul 2021 și precizez că, mai mulți operatori internaționali de notorietate și-au dorit să opereze hotelul Athénée Palace. După ample negocieri, derulate timp de aproximativ 6 luni, a fost semnat contractul de management cu IHG Hotels & Resorts, urmând ca din anul 2023, hotelul Athénée Palace să fie operat sub brandul InterContinental. De altfel, IHG Hotels & Resorts ne era deja partener încă din anul 1998, în baza unui contract de management și, ulterior, a contractului de franciză, pentru hotelul Crowne Plaza Bucharest, deținut, de asemenea, de ANA Hotels în București.

George Copos, proprietarul grupului hotelier ANA Hotels

InterContinental este unul dintre cele mai importante lanțuri internaționale de hoteluri de lux din lume, cu peste 200 de hoteluri din categoria luxury, incluzând clădiri din cele mai renumite capitale ale lumii, precum și resorturi exclusiviste. Unele dintre cele mai faimoase hoteluri din lume operate sub acest brand de IHG sunt InterContinental Paris - Le Grand, InterContinental London Park Lane, InterContinental New York Times Square, InterContinental Los Angeles Downtown, InterContinental Grand Stanford Hong Kong.

Rebranding-ul Athénée Palace va fi un proces de tranziție laborios și va fi susținut atât de echipa hotelului, cât și de specialiștii noului operator IHG.

„Pentru că trăim într-o perioadă a digitalizării, trecerea de la un operator la altul va fi treptată, fără a fi resimțită de clienți”, subliniază George Copos.

Investiții de peste 40 de milioane de euro în restaurare

Investițiile în restaurarea clădirii istorice Athénée Palace depășesc 40 milioane de euro și au ca obiectiv creșterea nivelului de confort și alinierea sa cu marile hoteluri de lux din lume.

În cadrul procesului de renovare au fost folosite cele mai noi tehnologii din domeniu, materiale naturale de o calitate superioară, acordându-se o mare atenție eficienței energetice a clădirii și mediului înconjurător. Amplul proiect de modernizare a început în anul 2020 și s-a derulat în două etape. Prima fază a renovării s-a finalizat în vara anului 2021 și a vizat renovarea celor 132 de camere ale ”Aripii Noi”, iar cea de-a doua fază a reabilitării a avut ca obiectiv fațada hotelului și cele 151 de camere din „Aripa Istorică”, construită în 1914. Renovarea camerelor și a fațadei s-a încheiat, iar lucrările la spațiile publice se vor finaliza până la sfârșitul anului (recepția hotelului, Lobby, Café Athénée, Club Lounge, sălile de conferințe).

Hotelul Athénée Palace, parte integrantă a grupului hotelier ANA Hotels, are o istorie de 108 ani și este unul dintre simbolurile istorice și arhitecturale ale Bucureștiului.

Hotelul Athénée Palace face parte din grupul hotelier privat românesc, ANA Hotels. Compania deține și operează, de asemenea, hotelurile Crowne Plaza Bucharest, trei unități hoteliere la Poiana Brașov – Ana Hotels Sport, Bradul și Poiana și Ana Hotels Europa, care include și centrul SPA ANA Aslan Health Spa din Eforie Nord.

Brandul InterContinental Hotels & Resorts face parte din grupul IHG Hotels & Resorts (IHG), având peste 6.000 de proprietăți hoteliere cu peste 880.000 de camere în aproape 100 de țări și 1.800 în curs de dezvoltare, 17 branduri și unul dintre cele mai mari programe de loialitate hotelieră din lume, IHG One Rewards.

Colecția de branduri include:

  • Luxury & Lifestyle: Six Senses Hotels Resorts Spas, Regent Hotels & Resorts, InterContinental Hotels & Resorts, Vignette Collection, Kimpton Hotels & Restaurants, Hotel Indigo
  • Premium: voco hotels, HUALUXE Hotels & Resorts, Crowne Plaza Hotels & Resorts, EVEN Hotels
  • Essentials: Holiday Inn Hotels & Resorts, Holiday Inn Express, avid hotels
  • Suites: Atwell Suites, Staybridge Suites, Holiday Inn Club Vacations, Candlewood Suites

InterContinental Hotels Group PLC este holdingul grupului și este înregistrat în Anglia și Țara Galilor. Aproximativ 325.000 de oameni lucrează în hotelurile și birourile corporative ale IHG la nivel global.

Sursa foto: Athénée Palace Hilton Bucharest

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri