Apple a stabilit ca termen limită data de 5 septembrie până la care angajații corporațiilor să se întoarcă la birou cel puțin trei zile pe săptămână, potrivit Bloomberg.

Compania le cere angajaților săi să lucreze de la birou în zilele de marți, joi și într-o a treia zi la alegere, care va fi stabilită de fiecare echipă în parte. Aceasta este o schimbare față de programul inițial al Apple, care prevedea lucrul la birou în zilele de luni, marți și joi.

Apple se alătură mai multor companii din domeniul tehnologiei și al finanțelor care au început să impună revenirea la birou pe măsură ce cazurile COVID se atenuează.

Compania a făcut și alte ajustări Covid-19, iar noua politică vine la câteva săptămâni după ce a renunțat la mandatul de utilizare a măștilor în zonele comune ale birourilor. De asemenea, a eliminat o astfel de cerință la birourile individuale cu câteva luni în urmă.

Elon Musk și-a chemat și el angajații

La începutul lunii iunie, directorul executiv al Tesla, Elon Musk, le-a cerut angajaților să se întoarcă la birou sau să părăsească compania, potrivit unui e-mail trimis angajaților, scrie Reuters.

"Toată lumea de la Tesla trebuie să petreacă cel puțin 40 de ore la birou pe săptămână", a scris Musk în e-mailul trimis angajaților.

"Dacă nu vă prezentați, vom presupune că ați demisionat", a adăugat acesta.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri