Cel mai mare producător american de armament, Lockheed Martin, va investi în România pe zona de dezvoltare-cercetare în domeniul inteligenței artificiale, conform unui anunț făcut de Guvernul României.

„Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a primit, la Palatul Victoria, delegația companiei Lockheed Martin, condusă de vicepreședintele pentru afaceri internaționale, Ray Piselli. În cadrul dialogului, care a vizat dezvoltarea cooperării bilaterale, a fost anunțată lansarea în România a investiției companiei americane în domeniul dezvoltării-cercetării în domeniul inteligenței artificiale. Rezultatele cercetării, care va fi realizată în cadrul colaborării dintre Laboratorul de Cercetare și Leadership în Știință, Tehnologie și Inginerie al Lockheed Martin și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, vor fi aplicate în domeniul securității naționale și cel al științelor mediului”, se arată în comunicatul transmis de către Guvern.

Cu aceeași ocazie, a fost analizat stadiul implementării programelor de înzestrate derulate prin intermediul Lockheed Martin, atât în privința avioanelor multirol, precum și a sistemelor de apărare anti-rachetă.

“Rolul nostru în regiunea Mării Negre este tot mai relevant și trebuie să ne asigurăm că suntem pregătiți să ni-l asumăm. Continuăm, pe măsură ce rezultatele economice confirmă ritmul de dezvoltare, să acordăm atenția necesară asigurării securității țării noastre, alături de partenerii noștri strategici ”, a transmis premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

Lockheed Martin este considerat cel mai mare producător americant de armament. Recent, a ajuns la un acord cu departamentul american al Apărării privind construirea a 375 de avioane de luptă F-35 pe o perioadă de trei ani.

"Anunţăm cu satisfacţie că Departamentul Apărării şi Lockheed Martin 'au dat mâna' pentru achiziţia a 375 de avioane F-35", a declarat William LaPlante, responsabilul pentru achiziţii al Pentagonului, conform Agerpres.ro.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri