Originar din Dublin, McGregor a fost ucenic instalator și luptător amator înainte de a intra pe scena UFC în 2013. Acesta a urcat rapid în clasamente, câștigând Campionatul UFC Featherweight în 2015. Apoi, McGregor a făcut istorie devenind primul luptător din istoria UFC, care a fost câștigător la două categorii de greutate simultan, câștigând Campionatul UFC la categoria Lightweight, în 2016. Fiind primul luptător care a deținut vreodată două centuri UFC în același timp, Conor McGregor va rămâne în istorie ca un mare luptător și unul dintre cei mai de succes sportivi, din toate timpurile.

În afara ringului de luptă, McGregor s-a bucurat de un succes similar și în afaceri. Fostul dublu campion UFC caută mereu să adauge noi proiecte de afaceri pe lista sa.

A fondat marca de whisky cu cea mai rapidă creștere de pe piață, a investit într-o serie de proiecte de afaceri conectate cu sportul, deține un restaurant și chiar a devenit imaginea popularului joc online Dystopia: Conquest of Heroes.

Conor McGregor tocmai a devenit ambasador pentru XTB, compania globală de investiții activă și în România încă din 2008 și cunoscută ca fiind cel mai bun broker pe burse internaționale din țara noastră.

Într-un interviu, el vorbește despre mentalitatea, încrederea și pasiunea care l-au dus de la o sală de antrenament dintr-o suburbie a Dublinului la faima mondială, făcându-l cel mai mare nume din UFC.

Perspectivele sale sunt relevante nu doar pentru sport, ci pot fi valoroase și în viața de zi cu zi.

Ți-ai creat propriul drum de succes de la sălile de box din Crumlin la campionatul UFC. Probabil că a fost nevoie de multă determinare pentru a obține prima poziție. Cum îți găsești motivația interioară pentru o dezvoltare constantă?

Conor McGregor: Am avut acest vis, încă de când eram copil, să fiu cel mai bun. Am vrut să-mi ofer mie și familiei mele o viață incredibilă. Și niciodată n-am lăsat nimic să mă oprească. Am depus eforturile necesare, am riscat, și rezultatele au venit.

Ce este cel mai important pentru tine într-un sport? Există lecții din sport care ar putea fi aplicate în viața de zi cu zi?

Sportul te învață cum să te ridici după ce cazi. Lupta este cea care te învață asta, în mod special. Vei fi lovit și eliminat într-o zi – la fel ca în viață. Modul în care răspunzi este totul. Dacă poți rezista loviturilor și continui să lupți, vei găsi o formă de succes.

Cariera ta sportivă arată că ai câștigat mental multe dintre lupte chiar înainte de prima rundă. Ești de acord că succesul este determinat de atitudinea mentală a fiecăruia?

Este o combinație de pregătire mentală și fizică. Cineva cu o motivație indestructibilă și o viziune clară nu va fi descurajat sau distras. E nevoie să fii 100% dedicat și pregătit mental și emoțional.

Adesea, oamenii își limitează potențialul. Care este cel mai bun sfat pentru depășirea limitelor?

Nu există limite reale cu privire la ceea ce poate face cineva! Acestea sunt puse de tine însuți sau de societate. În realitate, totul este posibil dacă te implici atât cu inima, cât și cu mintea.

Artele marțiale sunt foarte solicitante, atât fizic, cât și psihic. Orice luptă are nevoie de o pregătire perfectă - exerciții grele, dar și stabilirea unui plan. Cum pregătești o strategie câștigătoare?

Ei bine, este vorba despre a-ți cunoaște adversarul din interior și exterior. Dar și despre a te pregăti până la punctul în care poți avea încredere în tine, mental și fizic, pentru a fi gata pentru orice. Sun Tzu a spus: „Dacă îți cunoști inamicul și te cunoști pe tine însuți, nu trebuie să te temi de rezultatul a o sută de bătălii”.

Ca luptător, este bine să înțelegi cum reacționezi la stres și felul în care funcționează. Cum faci față stresului în situațile cu cea mai intensă presiune?

Atunci când lumea te privește, nu mai există nicio cale de a te ascunde. Dar îmi place presiunea. Mă motivează și mă aduce în prezent. Mă ancorează în acest moment, îmi sporește conștientizarea, mă face să apreciez tot ceea ce am realizat și îmi amintește ce trebuie să fac.

Excelezi în egală măsură la sport și la afaceri. Ai fost cel mai bine plătit sportiv anul trecut. Ai dovedit că ai perspicacitate și ca om de business: afacerile în care ai investit s-au dovedit a fi profitabile. Ce crezi că determină succesul în afaceri?

Ei bine, mulți sportivi își vor investi doar banii și îi vor lăsa pe „experți” să se ocupe de investiții. Eu nu. Nu poți să investești doar bani; trebuie să invești timpul tău, emoțiile tale și să-ți iei un angajament personal.

Îmi asum un rol activ în fiecare afacere. Eu ajut prin a mă asigura că aduc oamenii potriviți într-o afacere, că serviciile sunt de cea mai bună calitate și așteptările publicului nostru sunt întotdeauna îndeplinite.

Vezi asemănări între afaceri și sport?

Dacă vrei să câștigi, trebuie să fii „all-in”. E nevoie să te pregătești, e nevoie să-ți cunoști adversarii, concurența. Trebuie să te înțelegi pe tine însuți, să știi care-ți sunt punctele tari și punctele slabe și trebuie să fii dedicat meseriei.

Sportul și afacerile pot fi imprevizibile. Cum faci față situațiilor în care lucrurile nu merg conform planului?

Ei bine, am mai avut și eșecuri înainte. Se întâmplă. În opinia mea, poți învăța mai multe din pierderi decât din victorii.

Înveți din greșelile tale, îți studiezi eșecul pentru a vedea unde n-a mers bine și îl folosești ca motivație.

Eșecurile sunt crunte, dar fiecare pierdere pe care am avut-o m-a motivat să devin mai bun.

Mulți oameni se simt stânjeniți să vorbească despre bani. Tu vorbești deschis despre veniturile sau despre investițiile tale. Crezi că oamenii încă vorbesc prea puțin despre finanțe?

Eu vorbesc despre bani pentru ca oamenii să realizeze că poți veni din orice mediu și poți avea succes în afaceri. Nu este doar un club pentru băieții de pe Wall Street.

Dacă mă vede cineva pe mine, un luptător profesionist care nu a mers niciodată la universitate, vorbind despre afaceri, atunci ar putea să-și spună „Pot să fac și eu asta!”

XTB oferă investitorilor de retail acces rapid și ușor la piețe financiare din întreaga lume. Aceștia pot alege din peste 5.500 de instrumente financiare, de la ETF-uri și acțiuni ale companiilor de la cele mai importante burse de valori din lume (fără comision până la 100.000 EUR pe lună), până la contracte pe mărfuri, forex, indici sau criptomonede și ETF-uri.

XTB operează pe 13 piețe din întreaga lume și deservește peste jumătate de milion de clienți.

Avertisment cu privire la riscuri:
Orice opinii, cercetări, analize, preţuri sau alte informaţii oferite cu titlul de comentarii generale de piaţă nu reprezintă sfaturi de investiţii. XTB nu este răspunzător pentru orice pierdere sau pagubă incluzând şi fără limitare la, orice pierdere sau câştig care poate lua naştere direct sau indirect din utilizarea sau bazarea pe astfel de informaţii. Vă aducem la cunoştinţă că informaţiile sau cercetările bazate pe date istorice nu garantează viitoare performanţe sau rezultate. 81% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri cu acest furnizor. Ar trebui să luați în considerare dacă vă puteți permite să vă asumați riscul ridicat de a vă pierde banii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri