Liberty Galați accelerează programele de eficientizare a consumului de energie și implementarea proiectelor de energie regenerabilă, în cadrul planurilor de transformare Greensteel și a viziunii CN30. Aceste programe au ca scop reducerea semnificativă a utilizării gazului natural și a consumului total de energie pe platforma siderurgică, în paralel cu creșterea semnificativă a producției interne de energie regenerabilă.

Reducerea consumului de gaz natural va fi realizată printr-o serie de îmbunătățiri la nivelul operațiunilor de producție, incluzând recuperarea energiei din gazul rezidual produs de furnal; optimizarea utilizării aburului la liniile de producție; îmbunătățiri tehnice ale cuptoarelor de reîncălzire; precum și reducerea pierderilor de căldură din conductele de abur.

Programul de reducere a consumului de energie include o serie de modernizări ale echipamentelor și instalațiilor de pe întreaga platformă siderurgică, precum și un proiect realizat în parteneriat cu Enel X România de înlocuire a peste 1000 de corpuri de iluminat stradal cu un consum ridicat de energie cu aparate de iluminat moderne cu tehnologie LED, eficiente din punct de vedere energetic. Cu un cost de circa 1 milion de lei, acest proiect va asigura o economie de energie de aproximativ 700 MWh pe an, o cantitate suficientă pentru a alimenta 400 de locuințe. Preconizăm ca investiția se va amortiza în următoarele 18 luni, datorită scăderii cu 61% a consumului de energie al sistemului de iluminat stradal și a costurilor reduse de mentenanță.

Pe termen lung, Liberty Galați continuă implementarea planului de transformare Greensteel. La începutul acestei veri, compania a lansat procedura de licitație pentru furnizarea tehnologiei pentru două cuptoare hibride cu arc electric, care vor reduce în timp emisiile de carbon ale companiei cu peste 80%. Pentru a sprijini transformarea Greensteel și obiectivul de a deveni neutru în emisii de carbon până în 2030, Liberty Galați dezvoltă deja prima fază de 50MW dintr-un parc fotovoltaic, cu o capacitate totală de 180MW, care va necesita o investiție totală de 890 de milioane de lei și va furniza energie verde, regenerabilă direct pe platforma siderurgică.

„Liberty Galați își asumă în totalitate responsabilitatea de a reduce consumul de energie și de a realiza pe termen lung planul său de decarbonizare până în 2030. În condițiile creșterii continue a prețurilor la energie și a lipsei de angajament din partea furnizorilor sau a Guvernului de a încheia contracte de furnizare de energie pe termen lung, aceste programe și investițiile noastre în producția de energie regenerabilă devin din ce în ce mai importante. Cu toate acestea, pe termen scurt nu putem face mai mult, de aceea continuăm să implicăm în mod activ autoritățile guvernamentale la nivel local și național pentru a oferi industriei sprijin substanțial în perioada de iarnă care urmează”, a declarat Ajay Aggarwal, Președintele Consiliului de Administrație al Liberty Galați.

Sursa foto: Liberty Galati

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri