Grupul de food service Sphera Franchise Group a înregistrat un profit net de 24,3 milioane lei în trimestrul trei al acestui an, în creştere cu 6% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce EBITDA normalizat a fost de 37 milioane lei, în urcare cu 24%, potrivit rezultatelor grupului, scrie Agerpres.

"Am avut cel mai bun trimestru din istorie pe toate pieţele în ceea ce priveşte vânzările din restaurante, continuând trendul de creşteri trimestriale consecutive. Profitul net înregistrat în T3 a compensat rezultatele mai scăzute din T1, conducând la o profitabilitate sănătoasă la nouă luni. Performanţa în termeni de profit net s-a datorat prezenţei mai mari a clienţilor în restaurante, reflectată într-o creştere a tranzacţiilor, contribuţiei unităţilor deschise în precedentele 12 luni, ajustărilor de preţ şi ponderii mai ridicate a vânzărilor prin canale proprii, care a ajuns la 85%. În T4, vom continua să ne concentrăm pe creşterea vânzărilor prin inovaţii la nivel de produs şi o strategie puternică de marketing", a declarat Călin Ionescu, CEO, Sphera Franchise Group.

Vânzările generate în T3 2022 în România au contribuit cu 297,3 milioane lei, cele din Italia cu 45,5 milioane lei, în timp ce Republica Moldova a atins maxime istorice cu o cifră de afaceri de 4,8 milioane lei. În ceea ce priveşte contribuţia per brand, veniturile restaurantelor KFC au fost de 299 de milioane lei, ale Pizza Hut de 30,7 milioane lei şi ale Taco Bell de 17,9 milioane lei.

În ceea ce priveşte performanţa individuală, toate companiile din Grup au înregistrat creşteri semnificative ale vânzărilor la nouă luni 2022 faţă de aceeaşi perioadă a anului 2021, conduse de KFC Italia (117,8 milioane lei, +53%), KFC Moldova (12,3 milioane lei, +39%), Taco Bell (49,4 milioane lei, +37%), Pizza Hut (88,7 milioane lei, +36%) şi KFC România (685,4 milioane lei, +27%).

Între 30 septembrie 2021 şi 30 septembrie 2022, Sphera a deschis 10 noi restaurante: 5 KFC în România, 1 KFC în Italia, 3 Pizza Hut şi 1 Taco Bell.

Pentru primele nouă luni ale anului 2022, Grupul a înregistrat venituri consolidate de 953,6 milioane lei, ceea ce reprezintă o creştere de 31% an/an, un profit din exploatare la nivelul restaurantelor de 64,9 milioane lei, în scădere anuală cu 8%, şi EBITDA normalizat de 58,3 milioane lei, de asemenea în scădere cu 4%.

La 30 septembrie 2022, Sphera Franchise Group opera 174 restaurante: 94 restaurante KFC în România, 2 în Moldova şi 20 în Italia, precum şi 43 restaurante Pizza Hut (inclusiv o subfranciză Pizza Hut Delivery), 14 restaurante Taco Bell şi un restaurant Paul. Grupul avea, în septembrie, 4.643 de angajaţi, dintre care 4.312 în România, 254 în Italia şi 77 în Republica Moldova.

Sphera Franchise Group este cel mai mare grup din industria de food service din România, deţinând companiile care operează în sistem de franciză brandurile KFC, Pizza Hut, Pizza Hut Delivery şi Taco Bell în România şi KFC în Chişinău, Republica Moldova, şi în anumite zone din Italia. Compania este listată pe Bursa de Valori Bucureşti din 2017.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri