O strategie de onboarding câștigătoare este crucială în relațiile comerciale ale celor care lucrează în domeniul serviciilor financiare cu clienți confirmați și potențiali. În acest scenariu, identitatea digitală joacă un rol cheie. Care sunt beneficiile pentru consumatori? Care sunt avantajele instituțiilor de credit?

Satisfacerea chiar și a celui mai pretențios consumator, este, în prezent, un imperativ pentru instituțiile de credit românești care doresc să fie mai competitive pe piață. Și, având în vedere evoluția obiceiurilor de consum din ultimii doi ani, prioritatea trebuie să fie aceea de a le oferi o relație de afaceri simplă, rapidă și mai ales disponibilă unde și când o doresc. În majoritatea cazurilor, acest lucru înseamnă să fie disponibilă de acasă sau de la birou și în afara programului normal de lucru și desigur, fără a compromite siguranța și respectarea legislației naționale și europene.

Primul pas necesar

În contextul acestui scenariu, este în primul rând necesar să se adopte rapid o strategie de onboarding care să favorizeze îmbunătățirea experienței utilizatorului: complexitatea și caracterul lent al procedurilor de înregistrare și contractualizare se numără, în fapt, printre cauzele principale ale abandonului potențialilor clienți.

Prin urmare, este esențial să răspundem imediat așteptărilor lor evoluate, propunând oportunități de achiziție de la distanță care se pot concretiza în câteva clicuri.

Este o provocare imposibilă?

Absolut deloc, datorită celor mai recente tehnologii și soluții digitale.

Onboarding digital și verificarea identității

Pe piață există deja soluții care permit „îmbarcarea” noilor clienți într-un mod aproape complet automatizat și în totalitate de la distanță. În practică, acestea însoțesc potențialul client în călătoria sa, de exemplu, către deschiderea unui cont curent sau accesarea unui împrumut, eliberarând o semnătură digitală one-shot pentru a fi folosită la semnarea contractului. Aceste soluții oferă însă certitudine în ceea ce privește identitatea utilizatorului? Verificarea identității este un pas inevitabil și foarte delicat pentru bancă sau operatorul financiar, care este responsabil nu doar în scopul emiterii semnăturii digitale, ci și înainte, cu implementarea procedurilor KYC pentru achiziția datelor reale și informațiilor cu privire la clienți și, în acest fel, cu respectarea directivelor europene privind combaterea spălării banilor (CSB)

Revoluția identității digitale

InfoCert - Tinexta Group s-a gândit cum să elibereze băncile de această povară și de riscurile aferente.

Primul Furnizor de servicii de încredere calificat din Europa a integrat, în fapt, tehnologia proprie ID Gateway în platforma sa TOP - Trusted Onboarding Platform, soluția aleasă de principalii operatori din sectorul financiar și bancar din Europa.

Datorită acestei noutăți, TOP - care prevedea deja câteva metode eficiente pentru verificarea instantanee a identității clientului - permite acum o simplificare majoră a procedurilor de identificare: în scopul autentificării, în fapt, folosește scheme europene de identitate digitală existente și, prin urmare, deja verificate.

O mare oportunitate, având în vedere dezvoltarea Identității Digitale

Mai mult decât atât, TOP este pregătită pentru viitor, gata să se integreze, de exemplu, cu portofelul de identitate digitală, schema unică de identitate digitală pentru cetățenii europeni.

Sursa foto: Adobe Stock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.
Setari Cookie-uri