Societatea Naţională de Gaze Naturale Romgaz SA a încheiat o nouă tranzacţie cu partea afiliată SC. E.ON Energie România S.A. de vânzare-cumpărare de energie electrică pentru luna decembrie 2022, în valoare de 5,4 milioane de lei (fără TVA), potrivit unui anunţ postat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti.

"În conformitate cu prevederile art.108 din Legea nr. 24/2017 privind emitenţii de instrumente financiare şi operaţiuni de piaţă, republicată, SNGN Romgaz SA raportează încheierea unei noi tranzacţii cu partea afiliată SC E.ON Energie România SA. Menţionăm că valoarea cumulată dintre noua tranzacţie şi cele încheiate anterior cu această parte afiliată, pe o perioadă de 12 luni, depăşeşte pragul de semnificaţie de 5% din valoarea activelor nete aferente anului financiar 2021. Valoarea tranzacţiei (fără TVA) - 5.401.440 RON", se arată în anunţ.

Garanţiile constituite sunt reprezentate de scrisoarea de garanţie bancară.

În anunţ se mai precizează că vânzătorul va emite o factură către cumpărător în termen de maxim cinci zile calendaristice de la încheierea lunii de livrare, iar cumpărătorul va plăti integral factura emisă în termen de 15 zile calendaristice de la data emiterii. Penalităţile sunt stabilite la
0,02 lei/zi.

Producătorul naţional de gaze, Romgaz, a obţinut un profit net de 2,2 miliarde de lei în primele nouă luni ale anului, cu 93% mai mult decât în perioada similară a anului trecut, potrivit raportului financiar al companiei, publicat marţi.

Grupul a înregistrat o cifră de afaceri de 10,8 miliarde de lei, în creştere cu 209,24% comparativ cu cea realizată în primele nouă luni din 2021.

Profitul net consolidat pe acţiune (EPS) a fost de 5,81 lei, cu 93,5% mai mare decât cel înregistrat în primele nouă luni din 2021.

Cota de piaţă a Romgaz, estimată pentru primele nouă luni ale anului 2022, este de 50,6%, cu 5% mai mare decât cea înregistrată în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri