Liberty Steel Group ("Liberty") a semnat un acord pentru achiziționare platformei siderurgice Dongbu și a echipamentelor aferente de la compania siderurgică sud-coreeană KG Steel.

Platforma siderurgică Dongbu din Dangjin, Coreea de Sud, este formată din: două cuptoare moderne cu arc electric, Consteel, de 160 de tone; două mașini de turnare pentru sleburi subțiri cu un singur fir, curbate vertical; și un Laminor de Benzi la Cald. Combinatul siderurgic are o capacitate instalată de oțel lichid de 3 milioane de tone pe an (mtpa) și o capacitate de produse finite din oțel de 2,85 mtpa.

Studiile tehnice efectuate de Liberty indică faptul că platforma Dongbu are potențialul de a produce oțel la cele mai înalte standarde din sector raportat la indicatorii cheie de performanță, inclusiv în ceea ce privește emisiile de CO2, eficiența energetică, costurile, flexibilitatea operațională și gama de produse.

În așteptarea evaluării tehnice finale și a unor verificări suplimentare, Liberty intenționează să instaleze echipamentul pe platforma sa siderurgică din Galați. Acest lucru îi va permite companiei să treacă la producția cu ajutorul cuptoarelor cu arc electric cu emisii reduse de carbon, extrem de eficiente, cu câțiva ani mai devreme decât era planificat anterior și la un cost semnificativ mai mic în comparație cu opțiunile alternative analizate.

„Sunt foarte încântat de această decizie. Achiziționarea acestei oțelării de ultimă generație de la KG Steel face parte din planul nostru strategic de a dezvolta platforme siderurgice cu emisii reduse de carbon, moderne și flexibile și de a ne atinge obiectivul de a deveni neutri din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2030. În urma evaluării noastre tehnice a combinatului sud-coreean, credem că acesta atinge cele mai înalte niveluri de eficiență operațională și poate fi integrat în activele noastre existente, combinând astfel avantajele noastre în ascensiune cu active eficiente de producție a oțelului și rețele de distribuție aproape de piață”, a declarat Sandip Biswas, Chief Investment Officer, Liberty Steel Group.

Sursa foto: Liberty

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri