Acţiunile LVMH (Moët Hennessy Louis Vuitton) au urcat la Bursa de la Paris, atingând un nivel record. Capitalizarea bursieră a grupului specializat în produse de lux a depăşit pentru prima dată 400 miliarde de euro, consolidând poziţia LVMH de cea mai valoroasă companie europeană.

Lider mondial al sectorului de lux, grupul LVMH este condus de francezul Bernard Arnault, unul din cei mai bogaţi oameni din lume, la concurență cu Elon Musk (și peste el, în acest moment).

Companiile de produse de lux, ca LVMH, profită de creșterea dolarului

Ca şi alte grupuri de lux cu o expunere semnificativă la China, LVMH a beneficiat anul acesta de redeschiderea celei de-a doua economii mondiale. Totuşi, unii analişti spun că noi creşteri ale preţului acţiunilor vor fi mai dificil de realizat.

Statistic: Revenue of the LVMH Group worldwide from 2008 to 2021, by segment (in million euros) | Statista
Find more statistics at Statista

Aprecierea dolarului în raport cu moneda euro este binevenită pentru industria de lux, care produce în principal în Europa (în euro), mai ales în Franţa şi Italia, dar îşi vinde produsele peste tot în lume (în dolari).

Marţi, acţiunile au urcat cu 0,4%, la nivelul record de 795,7 euro, iar capitalizarea bursieră a LVMH a depăşit uşor 400 miliarde de euro, conform calculelor pe baza datelor Refintiv. Ulterior, titlurile au înregistrat un declin de 0,5%. Ca termen de comparație, PIB-ul României a fost în 2022 în jurul a 300 de miliarde de euro.

Statistic: Revenue of the LVMH Group worldwide from 2008 to 2021, by geographic region (in million euros) | Statista
Find more statistics at Statista

Șeful LVMH nu are încă un ”moștenitor al coroanei”

Luna aceasta, şeful LVMH, Bernard Arnault, a schimbat echipa de conducere, sporind controlul familiei sale, prin numirea fiicei sale Delphine la conducerea Christian Dior, şi numind un nou director la Louis Vuitton.

Bernard Arnault, în vârstă de 73 de ani, preşedinte şi director general LVMH, nu a numit în mod public un succesor pentru a conduce cel mai mare grup de lux din lume, construit prin achiziţii, începând cu Christian Dior SE.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri