Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a amendat și a închis temporar un cunoscut restaurant din sectorul 3 al Capitalei. Unitatea comercială avea în depozite mai multe produse alimentare neținute corespunzător, dar și unele cu data de expirare depășită.

ANPC anunță că o echipă a Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor Regiunea București - Ilfov a realizat un control la operatorul economic PER-LA COM INTERNATIONAL SRL (restaurant Casa Diham), cu punct de lucru in strada Nicolae Grigorescu, nr. 1A.

Ce nereguli a găsit ANPC la Casa Diham

S-a procedat la înmânarea invitației pentru data de 08.03.2023.

S-au constatat următoarele deficiențe:

  • materii prime semipreparate fără etichetă cu elemente de identificare și caracterizare;
  • nerespectare OMS 976/1998 prin utilizarea bureților de sârmă, ustensile de bucătărie cu grad avansat de uzură;
  • produse alimentare cu data limită de consum depașită “Drojdie - A se consuma de preferința înainte de 21.01.2023;
  • paviment deteriorat cu bucăți de gresie spartă;
  • agregate frigorifice ce prezentau grătare cu vopsea exfoliată cu rugină, ventilație cu praf și impurități, cât și chedere cu praf și impurități;
  • ipsă grafic ulei;
  • lipsă informare alergeni în lista meniu.

ANPC transmite că s-a dispus oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor constatate. Totodată, s-au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 13.000 lei.

La extinderea controlului, s-a constatat că în blocul alimentar existau la comercializare ciorbe (văcuță, perișoare), iar operatorul economic prepara și păstra carnea separat de produsul finit (zeama de ciorba), acesta inducând în eroare consumatorul, în realitate ciorba de vita /perișoare nu este un preparat culinar așa cum acesta declara in meniu.

Fapta operatorului economic este o practică comercială incorectă /înșelătoare față de consumator.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri