Ionuț Ilie, executiv cu experiență în FMCG, a preluat conducerea Vel Pitar pentru grupul mexican Bimbo, în urma achiziției companiei de panificație de către acesta din urmă.

Prin noua numire, confirmată de Ionuț Ilie pentru wall-street.ro, se poate spune că grupul Bimbo face o mutare strategică, istoricul profesional al fostului Manager General al diviziei de înghețată din cadrul Unilever South Central Europe urmând să consolideze notorietatea și operațiunile deja consistente ale Vel Pitar.

“Suntem deosebit de încântați să ne extindem într-o piață nouă și să integrăm în familia noastră un număr semnificativ de mărci cunoscute în categoria de panificație, din dorința noastră de a oferi consumatorilor noștri produse realizate cu ingrediente nutritive și rețete clasice și naturale, declara la momentul preluării Vel Pitar Rafael Pamias, COO and Chief Sustainability Officer Bimbo.

În 2020, Ionuț Ilie a fost numit Manager General al diviziei de înghețată din cadrul Unilever South Central Europe, odată cu retragerea lui Vasile Armenean, fondatorul Betty Ice și cel care ocupase anterior această funcție.

Ionuț Ilie pleacă astfel din Unilever după peste 20 de ani de activitate în cadrul companiei, dintre care mulți la conducerea diviziei de înghețată.

Anul trecut, de altfel, Unilever deținea o treime din piața românească de înghețată, competitorii săi principali pe acest segment fiind chiar mărcile din cadrul aceluiași grup.

Compania Vel Pitar a fost fondată în 1999, iar în prezent deține zece fabrici de panificație pe tot teritoriul României. Compania are peste 1800 de angajați și un portofoliu extins, cu peste 12 mărci recunoscute de pâine precum și alte produse de panificație.

Vel Pitar este cel mai mare producător de produse de panificație proaspete din România. Printre cele mai cunoscute branduri Vel Pitar se numără: French Toast, Grâu Întreg, Chef Gourmand.

Sursa foto: Shutterstock / Arkadij Schell

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri